Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Åpner dører til Øst-Afrika for norsk næringsliv

  Anita Krohn Traaseth, Innovasjon Norge og næringsminister Monica Mæland
  Anita Krohn Traaseth, Innovasjon Norge (t.v.) og næringsminister Monica Mæland ønsker begge å se flere norske bedrifter  i Øst-Afrika. Her er de på onsdagens åpning av en Yaras nye terminal - og storsatsing i Tanzania. Marianne Mork
  Øst-Afrika har hatt en betydelig økonomisk vekst det siste tiåret. Det gir store muligheter for norske bedrifter til å etablere aktiviteter i regionen og denne uken deltar 54 næringslivsledere fra 38 norske bedrifter på næringslivsdelegasjon i regi av Innovasjon Norge i Kenya og Tanzania.

  Næringsminister Monica Mælands besøk til regionen er bakteppe for at norske selskaper er invitert til å delta på næringslivsdelegasjon til Kenya og Tanzania. Ministeren ønsker med sitt besøk å bidra til å fremme norsk næringsliv i dette viktige vekstmarkedet.

  Vertskap for næringslivsdelegasjonen er Innovasjon Norge, som sammen med regionens norske ambassader og partnerorganisasjonen har laget et variert program med blant annet seminarer for olje og gass-, handels- og fiskeoppdrettsnæringen. I tillegg er det et gjennomgående sterkt fokus på fornybar energi og IT. Det arrangeres også egen studietur for akvakulturnæringen til Kampala i Uganda.

  En viktig region

  - Øst-Afrika er en stadig viktigere region å være til stede og satse i. Regionen har hatt en formidabel BNP-utvikling. og land som Kina og India har allerede vært på plass her en stund. Innovasjon Norge har vist at vi tar denne utfordringen på alvor, ved at vi for halvannet år siden åpnet regionkontor i Kenya basert på innspill og ønsker fra norsk næringsliv. Dette kontoret skal også jobbe tett med markedene i Tanzania og Uganda, i tett samarbeid med ambassaden og Team Norway, sier Krohn Traaseth.

  Fredag vil Mæland foreta den offisielle åpningen av Innovasjon Norges kontor i Nairobi. Kontoret er allerede godt etablert og har siden åpningen hatt fokus på å jobbe tett med en rekke norske bedrifter mot det øst-afrikanske markedet, i tillegg til å bygge markedskompetanse og nettverk.

  Utfordrende marked å manøvrere i

  I et internasjonalt perspektiv har Øst-Afrika fått en posisjon som vekstmarked og mulighetene er mange. Å manøvrere i dette, for de fleste norske bedrifter, ukjente markedet, er utfordrende og krever gode kunnskaper og finansielle forutsetninger.

  - Som i de øvrige internasjonale markedene vi er til stede skal Innovasjon Norge være en døråpner som kobler norske bedrifter med kunder, partnere og kunnskapsmiljøer i viktige vekstmarkeder for norsk næringsliv. Vi har i tillegg kunnskap om de viktigste rammebetingelsene til eksportmarkeder globalt. Med vårt besøk i Øst-Afrika denne uken håper vi å se at enda flere norske selskaper blir klar over mulighetene som finnes i denne spennende afrikanske regionen - og tar sjansen på å etablere aktiviteter nettopp her, selv om man må ha en stor dose tålmodighet og langtidsperspektiv, avslutter Traaseth.