Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • En ny velkomst på Oslo Lufthavn

  Stillbilde fra filmen.
  Stillbilde fra filmen.
  Avinor og Innovasjon Norge ønsker å gi de reisende et nytt og moderne møte med Norge og lanserer den 18. juni «Portal Norge» på Oslo Lufthavn. – De reisendes første opplevelse av landet og lufthavnen blir unik og annerledes, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

  Avinor og Innovasjon Norge har gått sammen om å lage en norgesinstallasjon, som skal skape et overraskende og uttrykksfullt møte med landet vårt. Det nye konseptet gir de reisende et visuelt møte med Norge, der nasjonale ikoner, natur, kultur og næringsliv blir løftet frem.

  Passasjerene som kommer til Oslo Lufthavn fra utlandet blir ønsket velkommen av en portal som gjennom 3D-animasjon, bilder, lys og lyd presenterer det moderne Norge og gir de reisende en forsmak på hva de har i vente.

  -Avinor skaper verdifulle relasjoner. Vi knytter Norge sammen - og Norge sammen med verden. Dette ønsker vi å kommunisere, sier Falk-Petersen.

  Vil bli sett av millioner hver måned

  Avinor har invitert Innovasjon Norge til å utvikle innholdet som skal møte de tilreisende.

  Til å skape en ny velkomst til Norge, har Innovasjon Norge brukt prisvinnende kreative miljøer for å presentere Norge på en ny og frisk måte.

  Kjernen i det visuelle uttrykket er en animasjonsfilm på to minutter med musikk av den internasjonalt anerkjente komponisten, Nils-Petter Molvær.

  Innovasjon Norge er begeistret over muligheten til å utvikle innholdet på noen av de mest attraktive flatene i Norge. Rundt en million reisende vil passere installasjonen hver måned.

  -Vi har laget en ny presentasjon og et nytt uttrykk og håper resultatet faller i god smak. Vi tror dette vil skape nysgjerrighet samtidig som det gir et nytt og moderne inntrykk av hva Norge har å by på, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth.

  - Et nytt møte

  Falk-Petersen forteller at ideen om å gi de reisende fra utlandet en hyggeligere velkomst har vært diskutert en god stund, og at mye av inspirasjonen er hentet fra «Fly med oss»-sendingene på TV2 i fjor sommer.

  -Avinor ønsker å styrke reiseopplevelsen og bidra til at de som kommer til landets hovedflyplass fra utlandet sitter igjen med et godt inntrykk. Om vi også kan skape stolthet, trigge nysgjerrigheten og stimulere lysten til å utforske landet vårt, har vi oppnådd mye, sier han.

  Traaseth tror det nye konseptet som nå blir tatt i bruk vil forsterke arbeidet med en mer helhetlig profilering av Norge.

  - Vi jobber hver dag for å gjøre landet vårt kjent i utlandet som er basert på den nasjonale merkevarestrategien for Norge som reisemål.  Den er bygget på naturen, kulturen, teknologi og innovasjon. Det at vi nå også får profilere Norge på disse flatene, som er noen av landets mest attraktive, er med på å og bygger en tydeligere posisjon for Norge, sier Krohn Traaseth.

  Bergen, Stavanger og Trondheim

  «Portal Norge» lanseres i første omgang på Oslo Lufthavn. Konseptet skal være dynamisk og gjenspeile de ulike årstidene og andre sider ved Norge, og det jobbes med utvikling av nye filmer.

  -I løpet av september vil vi rulle konseptet ut både på Bergen, Stavanger og Trondheim lufthavn. Men vi ser også på muligheten av å ta det i bruk andre steder, sier marked- og merkevaresjef i Avinor, Ina Eldøy.

  Kontaktpersoner:

  Pressesjef i Avinor, Sindre Aanonsen, mobil 916 75 707
  Kommunikasjonsrådgiver, Innovasjon Norge, Mona Raa Ravndal, mobil 942 97 048