Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Innovasjon Norge har ikke brutt EØS-regler om statsstøtte

  En IT-leverandør innklaget i 2013 Innovasjon Norge til EFTAs overvåkningsorgan ESA. Påstanden var at Innovasjon Norge sine tjenester til reisemålsselskapene ikke er i tråd med EØS-reglene om statsstøtte. Nå er Innovasjon Norge frifunnet på alle punkter.

  Avgjørelsen i ESA betyr at Innovasjon Norge kan fortsette å tilby sine nye markedsføringstjenester til alle landsdelsselskap og destinasjonsselskap, som blant annet innebærer at reisemålselskap kan oppdatere sitt eget innhold på www.visitnorway.com. Tilbudet har vært omstridt fordi noen reisemålsselskap har erstattet sine gamle websider med egen presentasjon på visitnorway.com. Innovasjon Norge har dermed fått fullt gjennomslag for sin praksis for bruken av offentlige midler til markedsføring av Norge som reisemål.

  - Visit Norway er den viktigste internasjonale markedsføringsportalen for Norge. Med nettportalen www.visitnorway.com sikrer vi oss internasjonal synlighet i konkurranse med andre reisemål. Bare i fjor besøkte 18 millioner utenlandske og mer enn 3 millioner nordmenn www.visitnorway.com på jakt etter inspirasjon, et sted å overnatte og ting å gjøre, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin.  

  ESA-saken har forsinket utrulling av egne sider til reisemålsselskapene med over to år. Avgjørelsen viser at Innovasjon Norge ikke har kryssubsidiert IT-tjenester i strid med statsstøtteregelverket. 

  Med denne ferske avgjørelsen fortsetter Visit Norway å tilby reisemålsselskaper å oppdatere eget innhold på egne sider gjennom nye partneravtaler. Avgjørelsen kommer for øvrig noen måneder før Visit Norway flytter opp i skyen på en ny og kostnadseffektiv plattform.  

  - Resultatet er at flere tjenester til forbrukere kommer allerede fra januar 2016, uten at partnerkostnadene til reisemålsselskapene nødvendigvis går opp, sier Tuftin. 

   

  For spørsmål, kontakt:

  Marianne Mork
  Senior kommunikasjonsrådgiver
  E: mamor@innovasjonnorge.no
  M: +47 414 49 747