Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Matstreif trakk fulle boder

  Årets Matstreif var fullstappet over tre hele dager og svært godt besøkt av både små og store lokalmatentusiaster.

  Fra fredag morgen og helgen gjennom sørget matentusiaster fra fjern og nær for yrende liv på Rådhusplassen, langs Aker Brygge og på Tjuvholmen. Offisiell åpning av den ellevte Matstreif i rekken fant sted rett etter at rådhusklokkene hadde kimet til lunsj, men de ivrigste besøkende hadde allerede sirklet rundt bodene fra tidlig morgen. Sannsynligvis hadde de også rukket å smake på et stort spekter av både nye og kjente norskproduserte spesialiteter lenge før ordfører Fabian Stang klippet den blå snoren og erklærte årets Matstreif for åpnet.

  Fornøyde utstillere

  Matstreif er landets største matfestival og arrangeres hvert år i Oslo av Innovasjon Norge, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet. Landbruksminister Sylvi Listhaug og fiskeriminister Elisabeth Aspaker var begge til stede på åpningen, og administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth sørget for at taletid ble ryddig fordelt.

  - Det gode besøket på årets Matstreif viser nok en gang hvilken betydningsfull arena festivalen er for omdømmet til lokalmatprodusenter. Det er etter hvert mange som satser på lokalmat rund i landet, og det er viktig å tørre å vise seg frem på denne måten. Dette er produkter som folk vil ha! sier Inger Solberg, direktør for Bærekraft Norge 2030 hos Innovasjon Norge og prosjektansvarlig for Matstreif.

  Værgudene var som vanlig på Matstreif sin side, med unntak av noen byger på lørdagen. - Den foreløpige tilbakemeldingen fra årets utstillere er at salget har vært veldig bra. Det ble også lagt opp til bredere passasjer mellom salgsbodene for å unngå trengsel, noe som viste seg å være effektivt, sier festivalleder Anja Fallan Gustavsen.

  I tillegg til at lokalmatprodusenter fra hele Norge deltar med salgsboder, arrangeres også en rekke konkurranser – blant annet i eget konkurransetelt. Publikum inviteres også til å være med på ulike kurs og arrangementer. Alle barneaktivitetene ble i år samlet på Tjuvholmen til et eget Barnas Matstreif, noe som viste seg å være svært populært.

  Bilkø på Matstreif

  Nytt av året var også en egen dag for det trendy Street Food-konseptet. Etter at Matstreifs utstillere på Rådhusplassen rigget ned bodene  lørdag kveld, fortsatte food truckene – også kjent som cafébiler –  å holde åpent på søndag. Mange restauranter på Aker Brygge og Tjuvholmen trakk ut på gata og serverte gatemat, og teltet Norsk drikkekultur holdt stand på Bryggetorget, hvor det også ble det avholdt NM i streetbasket.

  - Satsingen som vi har kalt Norsk Street Food Søndag, ble definitivt en suksess, og å samle food truckene på Tjuvholmen trakk et stort, interessert publikum. Faktisk var interessen større enn forventet – mange av bilene solgte seg dessverre tomme utover dagen! Men da vet de å øke lageret av mat neste år. Vi kommer nok sannsynligvis til å satse på både Barnas Matstreif og Norsk Street Food Søndag også neste år, avslutter festivalleder Anja Fallan Gustavsen.