Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Nå gjør vi det enklere for bedrifter å håndtere sine verdier

  Dine immaterielle verdier kan være din bedrifts største konkurransefortrinn. Nå gjør vi det enklere å håndtere disse, gjennom vår nye nettjeneste som hjelper deg å vurdere beskyttelse og utnyttelse av patent, design, og varemerke.

  Å forsikre innbo og firmabil er en selvfølge, men ikke alle er like bevisst på hvordan de håndterer kunnskapen bedriften lever av. Dette til tross for at immaterielle verdier ofte er kunnskapsbedriftens aller viktigste konkurransefortrinn. Med det nye nettstedet iprhjelp.no håper vi å snu denne trenden.

  Selvtest og kalkulatorer

  På iprhjelp.no kan småbedrifter finne nyttig informasjon om immaterielle verdier og praktiske verktøy samlet på ett sted. Dermed vil de enkelt kunne orientere seg i et fagfelt mange opplever som komplisert. Nettstedet tilbyr blant annet en enkel selvtest som gir små og mellomstore bedrifter en viktig pekepinn på behovet for å sikre kunnskap, immaterielle verdier og rettigheter i egen virksomhet.

  I tillegg inneholder nettstedet et utvalg oversikter og kalkulatorer, slik at man raskt og enkelt får et estimat på hva det koster å oppnå patent, varemerke- eller designrettigheter i Norge og i andre land. Disse verktøyene lanseres nå for første gang i Norge.

  Samarbeid med Patentstyret

  Patentstyret er et nasjonalt senter for immaterielle rettigheter og verdier, og behandler søknader om patent, varemerke og design.

  - En av Patentstyrets hovedoppgaver er å øke bevisstheten om immaterielle verdier blant norske bedrifter. Det var gledelig at de bedriftene som fikk prøve ut en pilotversjon av iprhjelp var svært fornøyde med innholdet. Vi har derfor stor tro på at nettstedet kan hjelpe bedrifter til bedre håndtering av immaterielle verdier og rettigheter, sier Bjarne J. Kvam fra Patentstyret, som har deltatt i prosjektet.

  Det samme har Nærings- og fiskeridepartementet, som har fulgt med på utviklingen av iprhjelp.no og gleder seg over at tilbudet nå lanseres.

  - Regjeringen har som mål at Norge skal være blant de beste i Europa på nyskaping. Immaterielle rettigheter verner om innovatørene og de gode ideene. Jeg håper iprhjelp.no kan hjelpe bedriftene til å sikre rettighetene sine, sier næringsminister Monica Mæland.

  Dekker et stort behov

  I Innovasjon Norge er vi også sikre på at iprhjelp.no vil være til stor nytte og dekke et behov.

  - Vi jobber tett med bedrifter i alle størrelser hver eneste dag og vet at en tjeneste som dette er kjærkomment for våre kunder og et svært godt supplement til det vi ellers har av tjenester i vår portefølje. På sidene kan man også lese om bedrifter som har hatt stort utbytte av å sikre sine immaterielle verdier og rettigheter. Disse historiene håper vi kan inspirere til at flere velger å gjøre denne viktige – og nå mye enklere - jobben, sier prosjektleder i Innovasjon Norge, Felipe Aguilera-Børresen.

  Iprhjelp.no er kostnadsfri og åpen for alle. Tjenesten er spesielt tilrettelagt for små- og mellomstore bedrifter, inkludert mikrobedrifter og enkeltmannsforetak.

  Gå til iprhjelp.no