• EN
 • Logg inn
 • Nye vilkår for etablerertilskudd

  Mange kloke hoder ønsker nå å skape sin egen arbeidsplass, Her fra gründercampen Emax på Lillehammer. Per Svensson/Innovasjon Norge
  Mange kloke hoder ønsker nå å skape sin egen arbeidsplass, Her fra gründercampen Emax på Lillehammer.Per Svensson/Innovasjon Norge
  Etableringslysten bobler i Norge, og vi opplever ekstra stor pågang etter etablererstilskudd. For å få tilbudet til å vare året ut, har vi justert vilkårene.

  Innovasjon Norge har hittil i år opplevd en kraftig vekst i forbruket av landsdekkende etablerertilskudd. Det vi ser er en formidabel og økende entreprenørskapsaktivitet i Norge som er svært viktig for landets fremtidige vekst og verdiskaping

  –  Det er økende interesse for å drive egen bedrift i Norge, og behovet for å skape egen arbeidsplass har økt dramatisk som følge av nedgangen i oljesektoren, forteller Bård Stranheim, direktør for Gründere og oppstartsbedrifter i Innovasjon Norge.Bård Stranheim, Foto: Morten Bjerk

  Nye satser

  Den økte pågangen etter etablerertilskudd blant kreative og skaperlystne, gjør at vi nå har justert satsene noe ned slik at tilbudet skal holde året ut.      

  Maksgrensen for etablerertilskudd fase 1 er nå 100.000 kroner. For etablerertilskudd fase 2 er maksgrensen 500.000 kroner. Tilskuddene er nedjustert med henholdsvis 50.000 kr og 300.000 kroner.

  Positiv  trend

  Den økte interessen for gründerskap i Norge er svært positiv, mener Bård Stranheim. 
  - Vi er svært fornøyd med det vi ser. Både den generelle økningen i interesse for å skape sin egen arbeidsplass, at norsk kompetanse blir brukt til å løse globale problemer som kan gi økt verdiskaping i Norge, og at denne trenden viser en stor evne til omstilling i en fase hvor Norge trenger og har muligheter få andre land har på viktige områder, sier han.

  Dersom trykket fortsetter på samme nivå, vil Innovasjon Norge evaluere strategien for 2016 sammen med våre eiere. Blir det aktuelt vil vi også ta med oss synspunkter fra gründere og aktører i oppstartsmiljøer.

  Husk at for deg som er gründer har vi mange nyttige tilbud utover kapital, som mentortjeneste, IPR-rådgivning, EU-rådgivning, designrådgivning, TINC, business bootcamp og internasjonal kompetanseutvikling.

  Les mer om etablerertilskudd