Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Økende interesse for norsk nødhjelpsteknologi

  I 2014 kjøpte FN inn varer og tjenester for mer enn 140 milliarder kroner.   – Vi ser en økende interesse fra FN og globale hjelpeorganisasjoner for norske løsninger og teknologi, sier Vidar Ellingsen, leder for NOREPS-nettverket som ledes av Innovasjon Norge.

  Markedet for nødhjelpsutstyr- og bistand er med andre ord betydelig og byr på store muligheter for norske selskaper. Mange bedrifter er allerede veletablert i i FN-systemet, som til tross for sin størrelse, er kjent som en kompleks innkjøper. Dette skyldes blant annet mange administrative enheter og et komplisert regelverk.

  NOREPS, et nettverk mellom Innovasjon Norge, Utenriksdepartementet, Norges Røde Kors, ledende norske humanitære organisasjoner, DSB og ca. 60 norske bedrifter, har bl.a. som formål å gi råd til norske selskaper om hvordan manøvrere for å få en fot inn i dette markedet.

  - En viktig aktivitet for oss er å delta på AidEx-messen, som finner sted i Brüssel denne uken. Hit har vi med 16 norske bedrifter, som viser fram teknologi og innovative produkter og løsninger for nødhjelps- og utviklingsmarkedet, forteller Ellingsen.

  De norske selskapene som deltar på AidEx tilbyr løsninger innen fornybar energi, telekommunikasjon, husly og sikkerhet, mobile lagringsløsninger, mat og ernæring, vannrensing, helse- og sanitærløsninger samt energieffektive kokeovnsløsninger.

  Disse deltar fra Norge på AidEx

  A- Aqua, Airbus Group, ArnPro, Asap Norway, Bright Products, Emperion Norway, GC Rieber Compact, GIAX, Green Trac, Lupro, NorthFire Technology, O.B Wiik, Plany, Prime Cookstoves (Differ Group), W. Giertsen Energy Solutions, W. Giertsen Hallsystems og Polynor.

  Om messen

  AidEx er et anerkjent, internasjonalt arrangement for aktører innen bistand og utvikling. I tillegg til utstillingen arrangeres konferanser, prisutdelinger og en rekke fagseminarer. Mer enn 2000 deltagere fra EU, FN, bistandsorganisasjoner og nasjonale myndigheter møter i løpet av dagene om lag 150 utstillere.