Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Prisdryss til norske startups og TINC-programmet

  Innovasjon Norge gratulerer gårsdagens vinnere av Nordic Startup Awards. - Mange av vinnerne er kunder av oss, og det er vi kjempestolt av, sier gründersjef Bård Stranheim i Innovasjon Norge.  Vårt eget program TINC Silicon Valley fikk prisen som «Best accelerator».

  Den norske finalen i Nordic Startup Awards ble arrangert på «Ingensteds» i Oslo i går kveld. Nordic Startup Awards kåres i alle de nordiske landene for å anerkjenne og feire startups i Norden.

  Flere av bedriftene som stakk av med premier er kunder av Innovasjon Norge, blant dem ed-tech selskapet Kahoot og vinneren av årets nykommerpris, Unacast. Kahoot-gründer Johan Brand ble dessuten kåret til «Founder of the year».  
  - Det er utrolig flott å se den oppblomstringen som har skjedd på den norske gründerscenen. Det har dukket opp en rekke spennende nye gründerbedrifter som på kort tid har fått til imponerende mye. I går fikk de en velfortjent anerkjennelse.  Den voksende gründerkulturen er av stor betydning for norsk næringsliv, sier Bård Stranheim, direktør for Gründere og oppstartsbedrifter i Innovasjon Norge. I går delte han ut prisen for Founder of the year.


  TINC kårets til Norges beste akseleratorprogram

  Det var også svært gledelig at Innovasjon Norges program TINC Silicon Valley vant prisen for «Best accelerator».  TINC (Tech Incubator) er utviklet i samarbeid med norske teknologiselskaper, investorer og fagfolk i Silicon Valley for å hjelpe norske tech-gründere. Dirtybit, Norges mestselgende spillapp-selskap og vinner av prisen for «Best bootstraped» under Nordic Startup Awards i går, har tidligere deltatt på TINC. 
  -  Progammet var en døråpner. Det ga oss gode kontaktpunkter i Silicon Valley. Da vi reiste tilbake senere førte disse kontaktene oss videre til Apple, Google og Amazon. Kontakter i disse selskapene er essensielt for å bli promotert, har gründer Nicolaj Broby Petersen, tidligere uttalt.