Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Signerte historisk samarbeidsavtale for norsk næringsliv i Øst-Afrika

  - Øst Afrika er tydelig på at regionen nå ønsker å gå fra ‘aid to trade’, og vil tiltrekke seg nødvendige relasjoner og investeringer for å skape arbeidsplasser og å utvikle regionen til neste nivå. Avtalen vil være en viktig brikke i arbeidet med å posisjonere norsk teknologi, kunnskap og tjenester til en av verdens raskest voksende økonomier. Samarbeidet har også fokus på å øke eksporten til Norge fra Øst-Afrika - og skape en felles plattform for felles utvikling, partnerskap og forretningssamarbeid, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth. 

  Signeringsseremonien fant sted i den nord-tanzanianske byen Arusha torsdag ettermiddag, der East African Community (EAC) har sitt hovedkvarter. Dette er en anerkjent og mektig afrikansk union, som ivaretar interesser for landene Tanzania, Kenya, Burundi, Uganda og Rwanda. Under seg har EAC blant annet The East African Business Council (EABC) - en betydelig aktør i østafrikansk sammenheng. Denne tar seg av næringsinteresser for privat næringsliv og selskaper innad i unionen.

  - Vi er stolte over å signere en første samarbeidsavtale mellom Norge og East African Business Council, sier Krohn Traaseth.

  Primæroppgaver for EABC er å være rådgiver for medlemmene og sette fokus på interessene for den private næringssektoren. De bidrar også til å sørge for økt konkurransekraft i den private sektoren og nettverksbygging, regionalt og internasjonalt. Nå utvider EABC sitt arbeid til også å innbefatte Norge, representert ved Innovasjon Norge.

  Aktivitetsplan neste steg

  Samtalene om å opprette en samarbeidsavtale mellom East African Business Council (EABC) og Innovasjon Norge startet i 2014 – etter initiativ fra begge parter.

  - Innovasjon Norges nyopprettede regionkontor i Øst-Afrika har som hovedoppgave å bidra til å fremme norske handels- og næringsinteresser, og vi er sikre på at en slik avtale vil være nyttig for oss. Neste steg er å utarbeide en konkret aktivitetsplan som vårt regionalkontor vil følge opp og realisere i fellesskap med EABC, avslutter Krohn Traaseth.