• EN
 • Logg inn
 • Stor interesse for norske matopplevelser i Paris

   Fenalår fra Norge
  Fenalår fra Norge
  Franskmennene viser nå stor interesse for det Norge kan by på av lokalmat i samspill med kultur – og naturopplevelser. Turismen til Norge er økende, og norsk mat kan kjøpes i de eksklusive butikkene i Paris. Tirsdag 3. november arrangerer Innovasjon Norge og VisitDenmark pressearrangementet Saveurs du Nord, en reise gjennom Smaker fra Nord.

  - Frankrike er kjent for sin rike kulturhistorie, og franskmenn er mer enn gjennomsnittet opptatt av kvalitet og lokalmat, derfor er dette et viktig marked for Norge, sier Tove Eliassen, direktør Innovasjon Norge i Paris. En rekke norske og danske lokalmatprodusenter og reiselivsaktører vil være tilstede i Paris for å gi pressen en smakebit av hva turistene kan forvente seg på reise gjennom Norge og Danmark.

  Norske matopplevelser i butikkhyllene

  /PageFiles/3076194/Flytende-Tyttebærsaus_300.gif
  Foto: Røros F&B Group
  Salma og Fenalår fra Norge er blant de norske matproduktene som er til salgs i Europas gourmethovedstad, og Røros F&B Group er i Paris for å teste ut responsen i det franske markedet. Norsk lokalmat i butikkhyllene gir en liten smakebit på opplevelsen de bevisste franske turistene kan få på en reise i Norge. Frankrike er et gourmetland som i mange år har vært flinke på merkevarebygging av lokalmat.

  - Det er ikke for ingenting at det franske kjøkkenet er på verdensarvlisten, og lokale matskikker en viktig del av det franske reiselivsproduktet, derfor er de også opptatt av dette når det gjelder mat fra andre land, sier Eliassen.

  - For å være konkurransedyktig i det internasjonale markedet setter vi i Innovasjon Norge fokus på markedsbehov, merkevarebygging, ekthet, kvalitet, rå natur, kultur og bærekraft som konkurransefortrinn når vi bistår norske mat- og reiselivsleverandører som ønsker å vokse, sier Inger Solberg, direktør divisjon bærekraft.

  Kronprinsen fremmer norsk næringsliv, mat og kultur

  I forbindelse med H.K.H. Kronprins Haakons besøk i Paris hvor han skal tale under åpningen av UNESCOs 38. generalkonferanse, skal han også møte norske matleverandører som deltar på Innovasjon Norge og VisitDenmarks pressearrangement samme kveld. Sammen skal de besøke Frankrikes eldste stormagasin La Grande Epicerie de Paris (Bon Marché) hvor norske produkter er å finne i butikkhyllene. Innovasjon Norge har et tett samarbeid med Norges ambassade i Paris både i forhold til profilering av Norge og bistand til norske bedrifter som ønsker å internasjonalisere seg. Innovasjon Norge har utekontorer over hele verden som bistår med markedskunnskap, nettverksbygging og rådgivning i tillegg til finansielle støtteordninger.

  Attraktive franske turister

  Innovasjon Norges Turistundersøkelse fra 2014 viser at majoriteten av franske reisende til Norge er på ferie, og en stor andel er også på jobbreise. De er opptatt av fjorder, natur, historiske bygninger og steder, lokale mat- og kulturopplevelser, kunstutstillinger og museer, avslapning og fjellopplevelser. Franskmenn er spesielt opptatt av kultur, tilrettelegging og kvalitet. Flere undersøkelser på europeisk nivå viser også at de kulturinteresserte turistene er de mest lønnsomme turistene.

  Cafe Renzo, Astrup Fearnley museet

  Cafe Renzo, Astrup Fearnley museet

  Foto: CH / Visitnorway.com

  Enkelhet, spennende byopplevelser, design, mat, livsstil og kulturaktiviteter er områder Innovasjon Norge ser blir mer og mer viktige å profilere for å tiltrekke seg nye turistgrupper. Norge er allerede godt kjent for sine storslåtte fjorder, fjell, nordlys og midnattssol. Derfor tar vi nå med fransk presse på en reise i Norge gjennom matopplevelser, sier Tove Eliassen ved Innovasjon Norges kontor i Paris.

  For mer informasjon:

  Tove Eliassen, direktør Innovasjon Norge Paris
  E: tove.eliassen@innovationnorway.no

  M: + 33 6 08 25 07 38

  Anne-Line Aaslund
  Kommunikasjonsrådgiver Innovasjon Norge
  E: anne-line.aaslund@innovasjonnorge.no

  M: +47 412 23 041