• EN
 • Logg inn
 • Hva betyr kvinnedagen for deg?

  Da Innovasjon Norge inviterte til kvinnedag var arrangementet fullsatt av kvinnelige gjester fra næringslivet, politikken og kulturlivetet. Vi snakket med noen av dem.

  Kathrine Aspaas, Ragnhild Wik og Vibeke Hammer Madsen.   

  Kathrine Aspaas, Ragnhild Wik og Vibeke Hammer Madsen. 

   

  Foto: Siv Isabel Eide

   Kathrine Aspaas, journalist og forfatter
  - På kvinnedagen er jeg full av takknemlighet, men også full av utålmodighet. Nå  snakker vi  ikke lenger om kvinnefrigjøring, men om menneskefrigjøring. Kjønn spiller ingen rolle. I 2015 er også mannen fanget i sin mannsrolle og et barskhetsmønster som gjør han ulykkelig. I 2015 er vi brødre og søstre som kjemper sammen

  Rargnhild Wik, gründer av Wik Oslo. Vant årets gründerkvinnepris i 2013 for Wik og Walsøe porselen
  -Jeg brenner for av at kvinner i u-land får muligheter. Kvinner er så  ansvarlige. Gi oss lån eller mikrofinansiering så klarer vi oss selv. Jeg har jobbet mye med kvinner i Bangladesh og opplevde at arbeid var ballen som fikk det til å rulle. Kompetanse ga kvinnene høyere lønn som ga verdighet og varig verdi. 

  Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i hovedorganisasjonen Virke

  - Jeg var ikke så opptatt av 8. mars da jeg var 20-30 år, men nå er jeg hellig overbevist om at kvinnedag er viktig.  Vi trenger regler som 40 prosent kvotering av kvinner i styrer for å få kvinner inn i posisjoner. Jeg er opptatt av at ambisiøse kvinner kommer opp og fram, og ser at det er ennå en vei å gå både innen offentlig og privat næringsliv og innen forskning.

   Ellen Arnstad, sjefredaktør Se & Hør
  - Å heie fram andre kvinner har vært mitt livsmotto. For mange kvinner er redselen for at jobb-familie kabalen ikke går opp et hinder. Vi trenger gode rollemodeller som viser vei. Selv har jeg prøvd å gå i bresjen som toppleder med tre barn, inkludert et med funksjonshemming. Vi må ta fram Pippi i oss! Kaste oss ut i det og spørre oss selv hvor modige vi er.

  - Vi må ta fram Pippi i oss. Være uredde og kaste oss ut i det, mener sjefredaktør  i Se & Hør, Ellen Arnstad.

  - Vi må ta fram Pippi i oss. Være uredde og kaste oss ut i det, mener sjefredaktør  i Se & Hør, Ellen Arnstad.

  Foto: Astrid Waller