Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • - Innovasjon kan ikke outsources

  Delte av egne erfaringer til fullsatt sal i Arendal: Fra venstre: Sigve Brekke, Anders Lier, Steffen Syvertsen, Walter Qvam, og Anita Krohn Traaseth. (Foto: Innovasjon Norge Delte erfaringer til fullsatt sal i Arendal: Fra venstre: Sigve Brekke, Anders Lier, Steffen Syvertsen, Walter Qvam, og Anita Krohn Traaseth. (Foto: Innovasjon Norge Innovasjon Norge
  - Hvis du virkelig mener noe med innovasjon, så skal du putte de beste folkene på den minste ideen. Svært ofte skjer det motsatte! Det sa Telenor-sjef Sigve Brekke da han delte sin «best practise» til en fullsatt og lydhør sal under Innovasjon Norges seminar i Arendal torsdag.

  Vekst og innovasjon i etablerte bedrifter er definert som nøkkelen som skal få Norge fra omstilling og over i ny særstilling. Hva er beste praksis og «neste praksis» for å styrke innovasjon i etablerte bedrifter, var temaet for seminaret som Innovasjon Norge arrangerte som del av Arendalsuka.


  - Innovasjon kan aldri outsources. Har du ikke en innovasjonskultur i det selskapet som er stammen eller kjernen i det du holder på med får du det aldri til, fortsatte Telenors-sjefen.

  Del av økosystem

  Brekke delte også erfaringene fra de endringsprosessene som Telenor-har vært gjennom.

  - Det å kontrollere hele verdikjeden kan du bare glemme. Nå må du selv se deg som en del av et stort økosystem, der du ikke lenger har et forhold til leverandører, men er i et integrert forhold til partnerne i et økosystem. Tiden er forbi da de store kunne sitte og bestemme alt, sa Sigve Brekke, CEO i Telenor.

  Delte erfaringer

  I tillegg til Brekke satt også Walter Qvam (styreleder SINTEF, tidligere KongsbergGruppen), Anders H. Lier (CEO og styreleder Enoro og Innovation Forum Norge), Steffen Syvertsen (konserndirektør marked og forretningsutvikling, Agder Energi) og Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør, Innovasjon Norge) i panelet som delte sine erfaringer som toppledere og fra styrerommene om hvordan man utvikler kultur for innovasjon og om ansvaret man har som toppleder eller styremedlem for å gjøre bedriften til «innovasjonsmaskin».

  Se hele seminaret her

  Innleder: Mona Skaret, direktør for vekstbedrifter og klynger i Innovasjon Norge.
  Møteleder: Silje Aspholm Hole, direktør for innovasjonspolitikk i Innovasjon Norge.