Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • 22-åring inntar ledelsen i Innovasjon Norge

  - Norsk næringsliv trenger unge som kan tenke nytt og skape verdier, sier gründersjef Pål Næss (t.v.) som ser fram til å utveksle erfaringer med Brage Eriksen (t.h.).Innovasjon Norge
  På torsdag skal norske ledere ha med seg unge ledertalenter på jobb. Brage Eriksen (22) følger gründerdirektør Pål T. Næss.

  I en alder av 18 år startet Brage Eriksen studentbedriften HappyNorwegian UB sammen med en medstudent på Handelshøgskolen BI. Torsdag denne uka skal den unge gründeren ”skygge” Innovasjon Norges gründerdirektør Pål T. Næss gjennom arbeidsdagen. 

  – Norsk næringsliv trenger unge som kan tenke nytt og som kan bidra til å skape verdier. Ungt Entreprenørskap gir ungdommer som Brage mulighet til å utfordre seg selv. Erfaringen og kompetansen de får med seg er gull verdt.  Jeg gleder meg til å tilbringe en dag med Brage, sier gründersjef Pål T. Næss.

  Unik erfaring med studentbedrift

  HappyNorwegian utviklet Mr.Gripy, en preppebenk for ski. Selskapet drives nå som AS.

  – Erfaringen jeg fikk gjennom studentbedriften er ubetalelig. Jeg har fått erfaring med ledelse, entreprenørskap, samarbeid, forretningsutvikling, produktutvikling, markedsføring og nettverksbygging. Nå vet jeg også mer om hva det kreves av selvdisiplin å nå faglige og personlige mål, sier Brage Eriksen.

  Innovatører trengs overalt

  – Både offentlige og private virksomheter har behov for mennesker som evner å tenke nytt og skape verdier. Innovatører trengs overalt! Da må vi ha et utdanningssystem som svarer på samfunnets kompetansebehov. Flere unge må få kreativitet, samarbeid og innovasjonsprosesser som del av utdanningen sin, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

  Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup står sammen bak initiativet. Fire statsråder,  børsdirektør Bente Landsnes, Rune Bjerke og Telenor-topp Berit Svendsen er blant lederne som deltar på årets arrangement. 

  Pressekontakt

  Siv Isabel Eide
  E-post Siv.isabel.eide@innovasjonnorge.no
  Tlf. +47 932 45 247

  Innovasjon vektlegges i nye læreplaner

  I sommer og høst har Ungt Entreprenørskap jobbet for at innovasjon og kreativitet skal få en tydelig plass i de nye læreplanene som er under utvikling akkurat nå. I behandlingen av Stortingsmelding 28 stilte et flertall seg bak forslaget "Stortinget ber regjeringen sørge for at innovasjons- og entreprenørskapskompetanse vektlegges og inkluderes i fornyelsen av fag og læreplanarbeidet".