Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Er Iran et marked for dere?

  Havn med båter i
  Iran har 1,786 kilometer med kystlinje og Bandar Abbas (bildet) er Irans og Den persiske gulfs største havneby med nærmere en halv million innbyggere.Thinkstock/mathess
  I dagens Iran finnes et spennende marked for norsk sjømat-, marin leverandørindustri og maritim næring. Landet vil investere i egen oppdrettsnæring, og når grensene åpnes gir dette nye muligheter for eksport av norsk sjømat og norsk teknologi og kompetanse. Bli med på høstens næringslivsdelegasjon til Iran og utforsk mulighetene landet har å by på for din bedrift.

  Som første norske statsråd etter at sanksjonene ble opphevet reiser fiskeriminister Per Sandberg til Iran i slutten av september. Under besøket skal fiskeriministeren blant annet se på iransk oppdrettsindustri.

  - Med opphevelsen av sanksjonene står vi overfor en unik mulighet. Det er ikke hver dag et marked med 80 millioner mennesker åpner seg over natten, sier Sandberg.

  Han trekker fram at norsk oppdrettsnæring er verdensledende når det gjelder kunnskap og teknologi.

  Norske leverandører har mye å tilby Iran

  - Iran har 1,786 kilometer med kystlinje som kan gi store muligheter for norske marine leverandørbedrifter. Iranske myndigheter har store planer for å bygge en bærekraftig akvakulturnæring i landet og her har Norske leverandører av teknologi, tjenester og kunnskap mye å tilby.  Besøket gir en mulighet for å skape møtearena for dialog og kunnskapsdeling mellom norske og iranske aktører som videre kan utvikle seg til samarbeid, sier Inger Solberg Direktør for Divisjon Bærekraft i Innovasjon Norge. 

  Innovasjon Norge samarbeider med blant andre Norges Sjømatråd og Nærings- og fiskeridepartementet med å sette sammen et interessant program for turen. Se tentativt program for marine leverandører.

  Statssekretær Dilek Ayhan vil lede det maritime programmet under besøket. 


  For mer informasjon, kontakt:

  Program/påmelding: Lieneke Fjørtoft,  tlf 913 97 427
  Ansvarlig næringslivsdelegasjonen: Hedvig Marie Braarud Poulsen,  tlf 400 08 012
  Presse: Kjetil Svorkmo Bergmann, tlf 908 20 918