Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Innlandet griper fatt i mulighetsområdene

  Et av Innovasjon Norges seks mulighetsområder er kreativ næring og reiseliv. Innlandets snøsikre vinterdestinasjoner og levende bygder kan uten tvil ta en større posisjon nasjonalt og internasjonalt, mener Innovasjon Norges nye direktør for Innlandet, Christian Hedløv Engh.CH - Visitnorway.com
  Framover skal Innovasjon Norge fokusere spesielt på de seks mulighetsområdene havrommet, ren energi, bioøkonomi, helse og velferd, smarte samfunn, samt kreativ næring og reiseliv. Det passer Innlandet bra, mener direktør for Innovasjon Norge Innlandet, Christian Hedløv Engh.

  Onsdag inviterte Innovasjon Norge i samarbeid med Norges Forskningsråd og Siva til årets Innovasjonstale på Gjøvik. Arrangementet har de siste årene blitt en tradisjon for Innovasjon Norge, men nytt i år var at også at de to øvrige virkemiddelaktørene deltok. For Innovasjon Norges del var årets fokus i talen på de nye mulighetsområdene. Som med alle Innovasjonstaler som de neste ukene holdes rundt i Norge hadde Innlandets en regional touch ved seg.

  - De fleste mulighetsområdene Innovasjon Norge har definert, med utgangspunkt i Drømmeløftet 2015, passer godt inn i det som allerede er viktig for oss i Oppland og Hedmark. Det vi trenger nå er egentlig flere kloke hoder med nødvendig kompetanse for å løse oppgavene, sier Hedløv Engh.

  Christian Hedløv Engh.

  Christian Hedløv Engh.

  Foto: Innovasjon Norge
  Innovasjon Norge Oppland og Innovasjon Norge Hedmark ble slått sammen til Innovasjon Norge Innlandet fra 1. juni i år. Christian Hedløv Engh har til nå ledet Opplands-kontoret på Lillehammer, men vil nå også ha ansvar for Hedmark-kontoret på Hamar.

  Særlig potensial for reiselivet

  De to fylkene som utgjør Innlandet er allerede det største skog- og landbruksområdet i Norge og bioteknologi-miljøet på Hamar er stort. På vertskommunen for onsdagens arrangement Gjøvik – og særlig på NTNU - er det et yrende miljø, både på nærings- og FoU-siden som jobber med smarte samfunn og teknologiutvikling, samt helse og helseteknologi.  På Raufoss finnes mye industri og virksomhet som allerede har en rolle som omstillingsmotor for næringslivet.

  - I hele regionen er det allerede masse å rope hurra for, sier direktøren – som heller ikke går av veien for å trekke fram Gjøvik som et Innlandets Stavanger. Mye takket være et stort internasjonalt miljø, egen internasjonal barneskole beliggende pål NTNU i Gjøviks campus, IB-linje på videregående og arbeidstakere fra flere titalls land i alt fra akademia, i industrien og ellers.

  - Innlandet har også et særlig stort potensial innen reiseliv, mener Hedløv Engh. Han er glad for at kreative næringer og reiseliv er et av mulighetsområdene det skal satses på fra Innovasjon Norges side i tiden framover. - Med våre nasjonalparker, snøsikre vinterdestinasjoner og levende bygder, kan vi uten tvil ta en større posisjon nasjonalt og internasjonalt enn vi har gjort til nå, mener han.


  For mer informasjon, vennligst kontakt:
  Direktør for Innovasjon Norge Innlandet, Christian Hedløv Engh.tlf 970 97 350
  Senior kommunikasjonsrådgiver Marianne Mork, tlf 414 49 747