Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Innovasjon Norge etablerer sitt første globale kvinnenettverk

  Lei Qu ved Innovasjon Norges kontor i Beijing er initiativtaker til #INWomen, som lanseres 8. mars.Innovasjon Norge
  Det globale kvinnenettverket i Innovasjon Norge, #INWomen lanseres i dag 8.mars. Nettverket er initiert og vil bli ledet av Lei Qu (33) fra Innovasjon Norges kontor i Beijing.

  - Jeg føler meg veldig heldig som er en del av Innovasjon Norge, med sine 377 kvinnelige ansatte som jobber over hele verden. Det er svært meningsfullt og nyttig å etablere et slikt initiativ, et internt nettverk hvor vi kan dele historier, erfaringer og meninger, for å heve egen og kollektiv utvikling. På lengre sikt, kan vi også bruke denne plattformen til å kommunisere og samhandle med andre internasjonale og nasjonale kvinneorganisasjoner, for å ekspandere #INWomen nettverket globalt. Dette vil også kunne hjelpe oss til å utvikle og forbedre våre tjenester mot våre kunder, sier Lei Qu, seniorrådgiver ved Beijing kontoret til Innovasjon Norge i Kina.

  - Jeg er alltid fascinert av alle modige kvinner og kvinnelige pioneerer, som er i stand til å leve ut sine drømmer. Norge ble i flere internasjonale magasiner i år, rangert til å være verdens nest beste land for yrkesaktive kvinner, og jeg kunne ikke vært mer enig, fortsetterLei Qu.

  Innovasjon Norge ønsker å gå foran

  - Norge er nest best på likestilling i verden. Men vi har fortsatt et stykke å gå i arbeidslivet og spesielt i næringslivet i Norge. Innovasjon Norge ønsker å gå foran, og på tre måneder økte vår administrerende direktør Anita Krohn Traaseth, kvinneandelen i toppledelsen markant. Nå har vi en toppledergruppe med syv kvinner og fire menn. Ikke mange bedrifter i Norge har det, og i mange land der Innovasjon Norge har kontorer er det ikke så enkelt for kvinner å ha en karriere i næringslivet slik det er i Norge, sier direktør for HR, Kultur og Kompetanseutvikling Yvonne Fosser.

  - Vi håper å inspirere kvinner i andre land til å tørre å ta sjanser, ta lederansvar og å gjøre en forskjell i samfunnet. Kvinner i Innovasjon Norge kan gjøre enda mer for å lære av hverandre på tvers av avdelinger og land. For første gang etablerer vi nå et internasjonalt kvinnenettverk i Innovasjon Norge,  initiert av vår kinesiske kollega Qi Lei, som er godt forankret i vår toppledelse. Vi er helt sikker på at hun vil kunne gjøre en forskjell for flere, ikke bare kvinner og mangfold i Innovasjon Norge, sier Fosser.

  Formålet med å etablere  #INWomen initiativet er:

  • Å sikre grunnleggende rettigheter, likestilling og gode karrieremuligheter i hele Innovasjon Norge
  • Bringe kvinnelige Innovasjon Norge ansatte over hele verden tettere sammen
  • Være pådrivere for å sikre mangfold og likestilling i globale arbeidsmiljøer
  • Utvikle individuelle lederegenskaper, gi muligheter for å bli valgt ut til å delta på globale, kvinnelige toppmøter og nettverksarrangementer
  • Styrke Innovasjon Norge globalt ved å utvide Innovasjon Norges bedriftsnettverk gjennom kvinnelige initiativtagere sammen med andre lignende eksterne organisasjoner 

  - At vår Lei Qu fra Beijing-kontoret tar initiativ og tør å gjennomføre dette, gjør oss veldig stolte! Hun er selv en rollemodell og representerer den energien, pågangsmotet og handlekraften som vil kjennetegne #INWomen, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth.    

  #INWomen initiativet er forankret i Innovasjon Norges toppledergruppe, er i en tidlig etableringsfase og blir i dag lansert internt i selskapet, hvor de ansatte får muligheter for å melde sin interesse for og søke på åpne roller og engasjement i det nye globale kvinnenettverket.

  Følg oss gjerne ved  å benytte emneknagg #INWomen i sosiale medier.


  For spørsmål, ta kontakt med:

  Kristin Welle-Strand, Kommunikasjonsdirektør
  Mobil: +47 934 58 303
  E-post: Kristin.Welle-Strand@innovasjonnorge.no
  Twitter: @kwellestrand