Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Norsk paviljong på Smart City EXPO i Barcelona

  Smart City Expo
  Vi tar med oss spennende norske bedrifter til verdens største Smart City-messe i november. Det er etterspørsel etter norsk teknologi innenfor området Smarte samfunn.

  Fra 15-17. november stiller vi med Norsk paviljong under verdens største Smart City EXPO i Barcelona, der flere enn 500 byer og 1500 selskaper fra hele verden møtes.

  På den norske paviljongen stiller to av byene som har kommet lengst i Norge, Stavanger og Trondheim. Fra Nord-Trøndelag stiller også Smart Grid Services Cluster  der 6 av selskapene i clusteret stiller.

  Videre har vi pitchvinner fra Oslo Innovation Week, Home Control, med grunder Yngvar Pettersen i spissen. Fra Oslo stiller også Urban Infrastructure Partner, med sin innovative forretningsmodell for utbredelse av bruken av bysykkel. Se www.oslobysykkel.no.

  Stavangerbaserte Zaptec stiller med sin verdensunike teknologi på intelligente lader og mini-tranformatorer. Dette er selskapet med selvtillit nok til å ha sitt eget Space Program.

  Videre har vi www.aiascience.no  og NTNU med sin "climate change tracker"-teknologi.

  Norge som attratktiv partner

  Dette er et knippe sterke norske selskaper som skal bidra til å posisjonere Norge som attraktiv partner i SmartBy-prosjekter verden over.

  Innovasjon Norge deltar i et sterkt Nordisk samarbeid, der vi har plassert oss ved siden av den danske og den finske paviljongen. Sammen har disse tre landene laget et omfangsrikt Nordisk program under EXPOen. Formålet er å skape nordiske allianser på en global arena. Sammen står vi sterkere og vi fremstår med en tydeligere profil enn vi ville gjort hver for oss.

  Det nordiske programmet består av felles presentasjoner, workshops, pitchinger, the Nordic Ambassadors Reception og en Nordisk middag. Her deltar i tillegg 10 norske bedrifter utover utstillerne. Under dagene i Barcelona vil også 8 av Norges største byer samle seg for å diskutere hvordan de kan starte et konkret samarbeid om utvikling av smarte byer i Norge.

  Flere norske selskaper

  Innovasjon Norge opplever internasjonal etterspørsel etter norsk teknologi og know-how innenfor flere av Smarte samfunn-segmenentene som f.eks. Smart Energy Management, Smart Grid, Smart Home, Smart Mobility og ikke minst IoT.

  Vi er overbevist om at flere norske selskaper vil dukke opp på denne globale arenaen i nær fremtid.  

  Kontakt

  Ta kontakt med Gaute Hagerup for mer informasjon