Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Innovasjon Norge leter etter de beste eksportbedriftene

  Innovasjon Norge skal for første gang være med på å dele ut Eksportprisen i 2017. Vi ønsker å premiere norske eksportører som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom markeder ute.

  Eksportprisen er en årlig konkurranse blant norske bedrifter og bidrar til å synliggjøre eksportens betydning for Norge. Nå kan du være med og løfte frem bedrifter du mener fortjener anerkjennelse.  En bedrift som har lykkes å bygge verdier ved å satse ute.
  Eksportprisen 2017 deler vi ut på Eksportkonferansen, som finner sted på Den Norske Opera og Ballett 25. april 2017. Eksportkreditt Norge, GIEK og GIEK Kredittforsikring har stått for arrangementet tidligere, og nå er også Innovasjon Norge med. Samme dag som konferansen arrangerer vi også Eksportkurset. 

  Nominering av bedrifter til Eksportprisen

  Nå kan du nominere den eller de bedriftene du mener er de sterkeste kandidatene til Eksportprisen. Du kan også nominere din egen bedrift. Juryen vil blant annet legge vekt på elementer som lønnsomhet, hvor stor andel av bedriftens omsetning som er eksport, og hvor nyskapende produktet eller markedet er.
  Kriteriene for tildeling er følgende:

  • Bedriften må ha en høy eksportandel
  • Bedriften må vise til verdiskaping i Norge
  • Bedriften må vise suksess over tid
  • Bedriften må vise til nyskaping

  Det spiller ingen rolle om bedriftene har vært nominert tidligere.

  Evaluering og Jury

  I 2016 var det 80 gode kandidater til prisen. GIEK, Eksportkreditt Norge og GIEK Kredittforsikrings fagfolk vurderte dem grundig, før de ti beste ble presentert for juryen. I år er også Innovasjon Norge med på denne første vurderingen. Juryen for Eksportprisen 2017 er tidligere Kringkastingssjef i NRK og administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon John G. Bernander, tidligere konserndirektør i Statkraft og tidligere administrerende direktør ved Oslo Universitetssykehus Siri Hatlen, konserndirektør i DNB Kjerstin Braathen og Henrik Müller Hansen, gründer og administrerende direktør i Gelato Group.

  Tidligere vinnere er:

  2014 Jets Vacuum AS
  2015 Lerøy Seafood
  2016 StormGeo