Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Kronprins Haakon møter norske gründere på Slush

  Fra venstre: Gründeren i Podbike, Per Hassel, Kronprinsen, ordføreren i Stavanger, Christine Sagen Helgø, og Jan Tore Usken fra Creator Makerspace.
  I Stavanger i forrige uke møtte Kronprinsen Podbike, et av de norske gründerselskapene som skal til Slush. Fra venstre: Gründeren i Podbike, Per Hassel, Kronprinsen, ordføreren i Stavanger, Christine Sagen Helgø, og Jan Tore Usken fra Creator Makerspace. Podbike er en ny elsykkel med tak som bruker kun en prosent av energien til en vanlig bil. Foto: Johnny Olsen
  Onsdag 30. november deltar H.K.H. Kronprinsen på Slush i Finland, Europas ledende nettverksarena for gründere, investorer og teknologi. Rundt 50 norske selskaper er med i år, og Kronprinsen vil møte flere av disse.

  - Vi er svært glade for at Kronprinsen deltar på Slush. Hans deltakelse bidrar til at våre norske selskaper treffer de beste investorene og partnerne. Det vil samtidig være en god anledning til å vise fram Norge som oppstartsnasjon på det fremste europeiske startup-arrangementet, sier Pål Næss, gründerdirektør i Innovasjon Norge.

  Investoravtaler

  Slush bringer den globale teknologiscenen til Helsinki. Arrangementet blir beskrevet som “Burning Man møter TED”, og samler 15 000 besøkende og en million live-stream seere. Nærmere 2000 gründere, 800 investorer og 700 journalister fra over 100 land kommer til Slush i år. Siden 2013 har møter på Slush resultert i mer enn en halv milliard dollar i VC-investeringer. Rundt 50 norske selskaper deltar i år, mange med ønske om å få avtaler som kan resultere i selskapets vekst.

  Kronprinsen varmer opp til Slush

  Før reisen til Helsinki besøkte Kronprinsen Stavanger for å bli kjent med gründemiljøet i området. Regionen har opplevd den største gründerbølgen i Norge. Her møtte Kronprinsen norske gründere som har vært på Slush tidligere og de som skal dra i år og fikk høre deres erfaringer og forventninger. Kronprinsen vil også være tilstede på ”Slush warm up” på Mesh i Oslo i dag.

  Nordiske nettverkstreff

  Sammen med ambassaden i Helsinki, Oslo Business Region og DNB, arrangerer  Innovasjon Norge en nettverkslunsj med norske gründerselskaper og investorer onsdag 30. novmeber. Her vil Kronprinsen holde velkomsttale og investor Ekaterina Gianelli snakker om nordiske trender og utfordringer for gründere og investorer.

  DNB, Oslo Business Region og Innovasjon Norge arrangerer også NordicMade Afterwork samme kveld som er et nettverksevent for det nordiske startupmiljøet. Den finske ministeren Anne Berner vil snakke om nordisk samarbeid.

  Slush arrangeres for niende gang i perioden 30.11.-1.12.