Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Norge sentral på bærekraftskonferanse i New York

  Bloombergs grunnlegger, Michal R. Bloomberg, og Anita Krohn Traaseth, adm.dir i Innovasjon NorgeInnovasjon Norge
  Foran noen av USAs fremste næringslivsledere selges norsk industri- og næringslivs kunnskap og kompetanse om bærekraft inn på Bloomberg Sustainable Business Summit i New York.

  5. oktober arrangeres bærekraft-konferansen Bloomberg Sustainable Business Summit i New York. Konferansen arrangeres i år for andre gang og den er allerede en ettertraktet møteplass blant USAs fremste næringslivsledere.

  Eier av det amerikanske nyhets- og markedsdatabyrået Bloomberg, mediemogul og tidligere ordfører i New York, Michael R. Bloomberg, er selv konferansens offisielle vert. Med et av verdens største mediehus som arrangør er arrangementet sikret bred omtale i alle flater - særlig gjennom Bloomberg TV og Bloombergs digitale kanaler.

  Allerede på 1980-tallet satte Gro Harlem Bruntdland og Norge bærekraft på agendaen. Dette er videoen Anita Krohn Traaseth innleder sitt foredrag med.

   På kartet

  - Her setter vi norsk næringsliv og vårt lands satsing på bærekraft virkelig på kartet, en mulighet vi ikke kan la gå fra oss, sier generalkonsul Elin Rognlie ved Norges Generalkonsulat i New York, som initierte og inviterte Innovasjon Norge til å fremme Norge som leverandør og tanke-leder når det gjelder bærekraft.

  - Å få frem hvordan norsk industri- og næringsliv nå virkelig posisjonerer seg for bærekraftige løsninger og å profilere Norges satsing på bærekraft til en forsamling som dette, er en unik mulighet vi er veldig glad for å få. Dette er Team Norway på sitt beste sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

  Konkurransefortrinn

  Innovasjon Norge har siden desember 2014 hatt en tydelig satsing på bærekraft, blant annet ved å opprette en egen divisjon som ivaretar bærekraftsatsingen på tvers av alle Innovasjon Norges tjenester og fagområder. Blant annet er det i dag et krav til alle som søker etablerertilskudd at de må vise til at bedriften har et bevisst forhold til og et minimum av satsing på bærekraft i sin drift. Denne type krav implementeres nå fortløpende i alle ledd i Innovasjon Norge. Bærekraft-kravene vil i andre enden bidra til å øke norsk næringslivs konkurransefortrinn.

  - De som ikke har bærekraft som et grunnleggende prinsipp i alt de gjør i dag vil tape i morgendagens marked, mener Krohn Traaseth.

  Bærekraft-konferansen omhandler hvordan ledende selskaper må bidra innovativt til å skape bærekraftige bedrifter og lønnsomhet for samfunnet. Konferansens første dag tar for seg bærekraftige investeringer, mens dag to omhandler bærekraftige forretningsstrategier.

  Kontaktpersoner:

  Hege Barnes, markedssjef, Innovasjon Norge New York
  Epost: hege.barnes@innovationnorway.no, tlf: +1 64 64 10 50 03

  Frank Langva, fungerende kommunikasjonsdirektør Innovasjon Norge
  Epost: frank.langva@innovasjonnorge.no, mob: 911 86 908

  Bloomberg Sustainable Business Summit: Anita Krohn Traaseths tale