Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Norske bedrifter inntar Canada

  Toronto og Canada har et uforløst potensial for norske gründere og bedrifter.Thinkstock
  Neste uke deltar norske bedrifter på en næringsdelegasjon til Canada, som forhåpentligvis gir vind i seilene til de som er nysgjerrige på landet eller ønsker å utvikle forretningssamarbeid med canadisk næringsliv.

  - Innovasjon Norge mener norske bedrifter så absolutt bør vurdere Canada. Både fordi landet har en spennende satsing innen fornybar energi, oppstartbedrifter og teknologi, men også fordi at Canada i mange tilfeller kan være en døråpner til et av verdens største markeder USA, sier Svein Berg, regiondirektør for Amerika i Innovasjon Norge.

  Innovasjon Norges kontor i Toronto har et veletablert nettverk i Canada og ser fram til å være vertskap for norske bedrifter som deltar på høstens næringslivsdelegasjon. I dagene fra 7.-10. november arrangeres en rekke seminarer i Ottawa, Toronto og St. John’s, rettet inn mot ulike sektorer som forsvarsindustri, sosialt entreprenørskap, oppstartbedrifter, helse og medtech, tunnelteknologi, akvakultur og leverandørindustri til olje og gass.

  - Vi har spesielt invitert med oss selskaper som allerede er etablert i Canada, selskaper som vurderer mulighetene for å gjøre det i fremtiden og de som ønsker å få kunnskap og knytte forretningsmessige kontakter i Canada, sier Berg.

  Stor norsk aktivitet i Canada

  Norske selskaper er allerede godt representert i Canada, først og fremst innen de tradisjonelle næringene som forsvarsindustri, mineralnæringen, akvakultur, olje og gass. Norske bedrifter bidrar sammen med oljefondets investeringer til sysselsetting for 55.000 personer i Canada. Dessuten eksporterer Canada mer til Norge enn til alle andre nordiske land samlet, og canadiske investeringer i Norge er stigende.Geografisk, ressursmessig og samfunnsmessig ligner Canada på Norge og landet møter de samme utfordringer med lav oljepris og behov for å løfte nye næringer.

  Canada er av Forbes kåret til det beste G7-landet å etablere seg i. Kostnads- og skattenivået er vesentlig lavere enn i USA, og det sies at det er 40 prosent rimeligere å drive selskap i Toronto enn rundt San Fransisco.

  Offisielt kongelig besøk

  Næringslivsdelegasjonen følger kronprinsparets offisielle besøk. Deltar gjør også næringsminister Monica Mæland, statssekretær i olje- og energidepartementet Ingvil Smines Tybring-Gjedde, statssekretær i Forsvarsdepartementet Øystein Bø.

  Næringslivsdelegasjonen ledes av styreleder i Innovasjon Norge, Per Otto Dyb.

   

  For mer informasjon, vennligst kontakt:
  Senior kommunikasjonsrådgiver Marianne Mork, mamor@innovasjonnorge.no, tlf. 414 49 747

  Næringslivsdelegasjon til Canada