• EN
 • Logg inn
 • Norske bedrifter inntar Canada

  Toronto og Canada har et uforløst potensial for norske gründere og bedrifter. Thinkstock
  Toronto og Canada har et uforløst potensial for norske gründere og bedrifter.Thinkstock
  Neste uke deltar norske bedrifter på en næringsdelegasjon til Canada, som forhåpentligvis gir vind i seilene til de som er nysgjerrige på landet eller ønsker å utvikle forretningssamarbeid med canadisk næringsliv.

  - Innovasjon Norge mener norske bedrifter så absolutt bør vurdere Canada. Både fordi landet har en spennende satsing innen fornybar energi, oppstartbedrifter og teknologi, men også fordi at Canada i mange tilfeller kan være en døråpner til et av verdens største markeder USA, sier Svein Berg, regiondirektør for Amerika i Innovasjon Norge.

  Innovasjon Norges kontor i Toronto har et veletablert nettverk i Canada og ser fram til å være vertskap for norske bedrifter som deltar på høstens næringslivsdelegasjon. I dagene fra 7.-10. november arrangeres en rekke seminarer i Ottawa, Toronto og St. John’s, rettet inn mot ulike sektorer som forsvarsindustri, sosialt entreprenørskap, oppstartbedrifter, helse og medtech, tunnelteknologi, akvakultur og leverandørindustri til olje og gass.

  - Vi har spesielt invitert med oss selskaper som allerede er etablert i Canada, selskaper som vurderer mulighetene for å gjøre det i fremtiden og de som ønsker å få kunnskap og knytte forretningsmessige kontakter i Canada, sier Berg.

  Stor norsk aktivitet i Canada

  Norske selskaper er allerede godt representert i Canada, først og fremst innen de tradisjonelle næringene som forsvarsindustri, mineralnæringen, akvakultur, olje og gass. Norske bedrifter bidrar sammen med oljefondets investeringer til sysselsetting for 55.000 personer i Canada. Dessuten eksporterer Canada mer til Norge enn til alle andre nordiske land samlet, og canadiske investeringer i Norge er stigende.Geografisk, ressursmessig og samfunnsmessig ligner Canada på Norge og landet møter de samme utfordringer med lav oljepris og behov for å løfte nye næringer.

  Canada er av Forbes kåret til det beste G7-landet å etablere seg i. Kostnads- og skattenivået er vesentlig lavere enn i USA, og det sies at det er 40 prosent rimeligere å drive selskap i Toronto enn rundt San Fransisco.

  Offisielt kongelig besøk

  Næringslivsdelegasjonen følger kronprinsparets offisielle besøk. Deltar gjør også næringsminister Monica Mæland, statssekretær i olje- og energidepartementet Ingvil Smines Tybring-Gjedde, statssekretær i Forsvarsdepartementet Øystein Bø.

  Næringslivsdelegasjonen ledes av styreleder i Innovasjon Norge, Per Otto Dyb.

   

  For mer informasjon, vennligst kontakt:
  Senior kommunikasjonsrådgiver Marianne Mork, mamor@innovasjonnorge.no, tlf. 414 49 747

  Næringslivsdelegasjon til Canada