Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Norske landbrukstopper til Nederland

  På programmet for den norske landbruksdelegasjonen står også et besøk ved Friesland-Campina Innovation Centre.FrieslandCampina
  Neste uke reiser et tyvetalls representanter fra norsk landbruk til Wageningen. Her besøker de byens verdenskjente universitet, som har spesialisert seg på landbruk, mat og klima. Målet er å skape en arena for nye samarbeidsprosjekter.

  Innovasjon Norge og Norsk Landbrukssamvirke har gått sammen om å invitere flere norske landbruksorganisasjoner og forskningsinstitutt, som Foods of Norway, Norilia, Nofima, NMBU, Tine og NIBIO til å delta.

  Men hvorfor Wageningen og Nederland?

  Inger Solberg, Innovasjon Norge.

  Inger Solberg, Innovasjon Norge.

  Foto: Agnete Brun

  - På Wageningen universitet finner vi et av verdens beste miljøer på landbruksforskning og -innovasjon, og vi vil skape en arena der forskere og representanter fra norske landbruksorganisasjoner kan møte potensielle samarbeidspartnere. Vi tror det finnes mange muligheter nettopp her og vil gjerne bidra med det vi kan for å forløse gode ideer og prosjekter for norsk landbruk, sier Inger Solberg, direktør for divisjon bærekraft i Innovasjon Norge.

  Internasjonal aktivitet i norsk landbruk

  Det er første gang Innovasjon Norge inviterer til en studietur som dette for landbruket, men Innovasjon Norge har en klar visjon om at man må tenke internasjonalt og at det aktivt må skapes bilaterale samarbeidsprosjekter for å løse globale utfordringer. Dette gjelder definitivt også for å videreutvikle og styrke norsk landbruk.

  - Vi har flere gode eksempler på at norsk landbruksforskning og landbruksrelatert industri har bemerket seg globalt og vi vet at flere har spennende aktiviteter internasjonalt. Allikevel ønsker vi å bidra til å øke aktiviteten ytterligere og skape flere arenaer der vi tror norsk landbruksnæring kan ha noe å hente i form av nye samarbeidspartnere og næringsmuligheter - for slik å skape et enda mer bærekraftig norsk landbruk, sier Solberg.

  Wageningen University ble i år kåret til Nederlands beste for 11. året på rad og har et svært godt renommé internasjonalt. Her vil deltagerne møte en rekke fremstående forskere og beslutningstakere. På programmet for den norske landbruksdelegasjonen står også et besøk ved Friesland-Campina Innovation Centre – et innovasjonssenter tilknyttet det multinasjonale meieriselskapet med samme navn.

  Kontaktpersoner:
  Prosjektleder Marit Valseth, marit.valseth@innovasjonnorge.no, tlf. 909 66 998
  Senior kommunikasjonsrådgiver Marianne Mork, mamor@innovasjonnorge.no, tlf. 414 49 747