Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Positive forventninger på amerikanske olje- og gassmesse

  Statssekretær Ingvil Tybring-Gjedde og oljedirektør Bente Nyland besøkte blant andre det norske selskapet Techni, som deltok på den norske paviljongen på Offshore Technology Conference.Désirée Vikse
  Optimismen rådet blant de 70 norske utstillerne på den gigantiske olje- og gassmessen Offshore Technology Conference i Houston sist uke. For til tross for et usikkert marked er det lyspunkter.

  I 44 år har Innovasjon Norge organisert den norske paviljongen på Offshore Technology Conference (OTC) i Houston, Texas. Messen er kjent som en av de største innen olje- og gassektoren og samler hvert år mer enn 100.000 deltakere fra 130 land. Her  vises ny teknologi som gir mer effektive og kostnadsbesparende løsninger, trender og metodetesting, relevant for bransjen.

  Positive forventninger

  Blant de 2600 utstillerne spiller Innovasjon Norge en viktig rolle i å promotere norske selskaper og norsk teknologi i et viktig marked. Til tross for usikkerheten i markedet, med nedgang i oljeprisen og en tøffere økonomisk situasjon, er tilbakemeldingene fra utstillerne at de har positive forventninger. Det er tegn på at det snur.

  - Vår oppgave er å bistå små og mellomstore norske selskaper i å profilere seg selv og sin innovative teknologi, ved å arrangere møter og nettverksaktiviteter. Innovasjon Norge har med seg 70 norske selskaper som utstillere, noe som gjør oss til den største paviljongen på årets OTC. At så mange ser viktigheten av å være synlige internasjonalt er både viktig og positivt, sier Cathrine Pia Lund, divisjonsdirektør for Brand Norway i Innovasjon Norge.

  Den norske paviljongen på OTC.

  Den norske paviljongen på OTC.

  Foto: Désirée Vikse

  Viktig arena for norsk leverandørindustri

  Til Houston reiste også statssekretær i Olje- og energidepartementet, Ingvil Smines Tybring-Gjedde og oljedirektør Bente Nyland i Oljedirektoratet. De besøkte paviljongen og Norway House.

  - OTC er en av de viktigste arenaene for å fremme norsk leverandørindustri. Med verdensledende teknologi og den største paviljongen på messen blir de åpenbart lagt merke til, sier sekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde. - For meg er det viktig å støtte opp under denne næringen som er så grunnleggende for verdiskaping og kompetanse i Norge, sier Tybring-Gjedde.

  Offshore Technology Conference