Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Sykkel, bærekraft og business: Arctic Race 2016

  ARN/G.Demouveaux
  Innovasjon Norge er en av arrangørene bak Arctic Race of Norway, som sparkes i gang torsdag 11. august. Sykkelrittet er et samlingssted både for de hvasseste rytterne og for de skarpeste hodene i næringslivet. Dagen før første etappe av Arctic Race samler vi næringslivet i nord til en konferanse om bærekraftig næringsutvikling.

  Nesten 200 næringslivsaktører har allerede meldt seg på årets konferanse.

  Topper laget

  - Innovasjon Norge prioriterer bærekraft i alle deler av forretningsvirksomheten hos våre kunder, sier direktør for bærekraft Inger Solberg. – Vi legger stor vekt på det i dialogen med kundene, og når vi vurderer om vi skal svare ja eller nei på en søknad. Samtidig skal vi bidra til at bedriftene tjener penger, og derfor setter vi pris på å få noen av de mest innflytelsesrike virksomhetene med i diskusjonen, fortsetter Solberg.
  Derfor inneholder lista over foredragsholdere også konsernsjefen i Statoil, Eldar Sætre, og konsernsjefen i Sparebank 1 Nord-Norge, Jan-Frode Janson. Fiskeriminister Per Sandberg og statssekretær Lars Andreas Lunde i Klima- og miljødepartementet representerer regjeringen. Administrerende direktør i Mo Industripark og Atea bidrar, og det samme gjør sjefen for neste års etappe av Tour de France i Düsseldorf.

  - I Arktis har vi rike ressurser både til havs og på land, men sårbarhet gjør at vi har et særlig krav til å tenke bærekraftig næringsutvikling, sier leder for Innovasjon Norge Arctic, Linda Beate Randal. Hun åpner konferansen. - Innovasjon Norge og våre partnere ønsker derfor å diskutere hvilke muligheter og utfordringer det gir for næringslivet.

  Mer enn sykkel

  Arctic Race er mer enn verdens nordligste sykkelritt. Det er en viktig anledning til å vise fram nordnorsk næringsliv og Nord-Norge som reisemål. Arrangøren venter at mer enn 180 TV-kanaler vil sende fra rittet.

  22 lag stiller til start i årets Arctic Race, og flere av storlagene stiller med sine beste ryttere. De sykler fire etapper på til sammen 727 kilometer. I år vil hele traseen ligge i Nordland, med Helgelandskysten, Polarsirkelen, De syv søstre og Korgfjellet som bakteppe. Dette er et av de mest spektakulære områdene i Norge. Siste målgang er i Bodø søndag 14. august.

  Arctic Race-konferansen er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Arctic Race of Norway, Statoil, Sparebank 1 Nord-Norge, Atea Norge, Mo Industripark og de tre nordnorske fylkeskommunene. Arrangementet foregår på Scandic Hotel Havet i Bodø onsdag den 10. august, fra 10.00 til 15.30.

  Se programmet for konferansen her.

  Mer informasjon om Arctic Race of Norway