Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Velfortjent heder til gründermiljøet

  Innovasjon Norge gratulerer gårsdagens vinnere av Nordic Startup Awards. - Vi er stolte av at mange er kunder av oss, sier strategiansvarlig i Gründerdivisjonen, Jeanett Sandmo. Angel Challenge, som Innovasjon Norge er partner med, vant pris for beste akselerator. Våre egne program, TINC Silicon Valley og TINC Asia, ble nominert i samme kategori.

  Den norske finalen i Nordic Startup Awards ble arrangert på Gamle Museet i Oslo i går. Nordic Startup Awards kåres i alle de nordiske landene for å anerkjenne og feire startups i Norden. Startup Norway og Oslo Business Region er ansvarlig for den norske kåringen.

  Startupmiljø trenger flere engleinvestorer

  I kategorien beste akselerator vant Angel Challenge.  Programmet ble startet på initiativ fra Startup Norway i 2015 og Innovasjon Norge var tidlig med som partner. Målet for programmet er å gi økt kompetanse for tidligfaseinvesteringer både blant investorer og oppstartsselskaper. 

  - Det var veldig fortjent at Angel Challenge fikk denne hedersprisen. For å bygge norske gründersuksesser er vi avhengige av smarte investorer med erfaring, kompetanse og nettverk, sier Jeanett Sandberg, strategiansvarlig i Gründerdivisjonen i Innovasjon Norge. Hun var med i juryen og delte ut flere priser under gårsdagens kåring.

  Nominert for globalt akseleratorprogram

  I fjor vant Innovasjon Norges eget  kompetanseprogrammer TINC Silicon Valley prisen for beste akselerator. I år var programmet nominert igjen sammen med TINC Asia.
  - Vi ønsker å stimulere flere norske bedrifter til å se i retning Asia, og en nominasjon som denne gir stor anerkjennelse for den jobben vi gjør, mener Ingvild Von Krogh Strand fra Innovasjon Norge som initierte TINC Asia i 2014.

  nLink har deltatt på Tinc Asia. Selskapet som utvilket verdens første borerobot for byggeindustrien vant i går  "Best Exponential Startup". 

  Startups har imponert på kort tid

  Mange av bedriftene som ble hedret under Nordic Startup Award er kunder av Innovasjon Norge, blant dem tech-selskapet Unacast som fikk pris for beste IOT-selskap (Internet of things). No Isolation, med finalist fra Female Entrepreneur 2016, Karen Dolva i spissen, fikk to priser, som årets nykommer og beste sosiale tech startup.  Xeneta ble årets beste oppstartsbedrift. 
  - I den siste tiden har det dukket opp mange spennende norske startups som på kort tid har fått til imponerende mye. Det var velfortjent at disse selskapene ble hedret i går, sier Jeanett Sandmo.

  Økosystem avhengig av investorer

  I år var det en egen klasse for investeringsselskapene der Northzone, som har investert i Spotify, Klarna og Kahoot, vant.
  - Et velfungerende økosystem er ikke bare avhengige av gode startups, men også av gode investorer. Det skjer mye på investorsiden nå, og stadig flere peker på Norge som et interessant land å investere i framover, sier Ricke Echhoff Høvdingen fra Norsk Venturekapital Forening.