Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Akselererer Kina-satsingen for norske gründere

  Lanserer nytt akseleratorprogram som skal gi hjelp til norske gründere som vil satse i Kina. Fra venstre: André Kalstad, Chris Rynning og Pål Thorvik Næss.Innovasjon Norge
  Et nytt akselerator-program skal gjøre det enklere for norske oppstartsbedrifter å få teste seg og idéene sine i Kina.  – Dette er en satsing i tråd med det norske gründere signaliserer at de har behov for, sier Pål Thorvik Næss, direktør for gründere og oppstartsbedrifter i Innovasjon Norge.

  Det nye akselerator-programmet nHack skal ha base i Shanghai, og vil allerede i september i år være operativt. Hovedaktørene bak etableringen er norske Staur Asset Management og China Equity, i samarbeid med Innovasjon Norge, Investinor, NTNU Accel, NTNU Technology Transfer, Wikborg Rein og Flex.

  «Være og lære»

  Det nye akseleratorprogrammet vil gi norske gründere muligheten til en intensiv «være og lære»-periode i Kina. Innovasjon Norge arrangerer jevnlig tilsvarende programmer i flere av de mest aktuelle markedene, blant annet i London, New York og San Francisco.
  - Det vi nå er med på å legge til rette for i Shanghai er i store trekk en kopi av det programmet vi med suksess gjennomfører sammen med ERA i New York. nHack skal bli en møteplass for norske entreprenører som vil lære om Kina og teste seg i det som er verdens nest største økonomi, sier Pål T Næss.

  Stor interesse

  Lanseringen av programmet skjer samtidig som statsminister Erna Solberg er på offisielt besøk i Kina sammen med en rekordstor norsk næringslivsdelegasjon.
  - Det er stor interesse for Kina nå. Dette programmet svarer også på de signalene vi har fått i dialog med norske gründere og investorer. De ser på Kina og Sørøst-Asia som viktige satsingsområder, sier Pål T. Næss.

  Kompetanseønske

  - Signalene vi har fått indikerer at nettopp markedserfaring er en form for kompetanse som bedriften ønsker og som vi kan bidra med, sier programansvarlig for Innovasjon Norges internasjonale kompetanseprogram, André Kalstad.

  Han mener kompetanse og erfaring fra viktige markeder er et viktig fundament for de bedriftene som vokser.

  - Vi ser at flere av de oppstartsbedriftene som lykkes har vært gjennom ett eller flere av våre kompetanseprogram. Nå kan vi også tilby en arena i Kina og vi tror og håper dette er en riktig satsing som selskapene vil omfavne. I tillegg til generelt å anbefale den kompetanseverdien som ligger i det å delta i et akseleratorprogram som nHack, står kontorene våre i Beijing og Shanghai klare for å bistå norske gründere og bedrifter som vil satse Kina, sier André Kalstad.

  På bildet: avtalen mellom Innovasjon Norge og China Equity signeres på Norway China Business Forum

  Åpent for alle

  nHack i Shanghai vil umiddelbart ta imot søknader til akselerator-programmet som starter i september. Programmet vil være åpent for alle sektorer, men vil fokusere mest på smarte byer, bioøkonomi, ny energi og finansiell teknologi (fintech), havrommet og helse og velferd. Etter planen vil det være inntil fem norske deltakerbedrifter hvert kvartal. nHack vil også hjelpe til med å reise kinesisk vekstkapital til aktuelle prosjekter.

  – Gjennom nHack legger vi til rette for at gründere her skal kunne utrette ting på uker som ellers ville tatt måneder og år, sier Chris Rynning, leder og gründer av nHack, og leder for Staur Asset Management.

  Kontakt for mer informasjon:

  Pål T. Næss, direktør for gründere og oppstartsbedrifter i Innovasjon Norge

  André Kalstad, programansvarlig for Innovasjon Norges internasjonale kompetanseprogram

  Akseleratoren nHack

  Les mer på nettsiden til nHack