Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Et norsk eksporteventyr til Kamerun - omstilling i praksis

  Camwater på besøk i Vanvikan.Inrigo
  Inrigo har signert en kontrakt med det statlige kamerunske selskapet Camwater om levering av fire drikkevannsanlegg til det afrikanske landet. Godt hjulpet av virkemiddelapparatet har det norske selskapet klart den tøffe omstillingen fra oljerelaterte aktiviteter.

  Kamerun tar grep for å bedre forsyningen av drikkevann i landet. Som en del av programmet skal det lille norske selskapet Inrigo levere fire nøkkelferdige vannforsyningsanlegg. Dette er en av de største norske eksportkontraktene til et afrikansk land, utenom oljeindustrien, i de senere år.

  Inrigo skal stå for prosjektering, produksjon, bygging og montering av hele infrastrukturen fra inntak til distribusjon. Det omfatter inntaksanlegg, pumpestasjoner, rør, basseng, bygninger, og prosessanlegg for vannbehandling.

  Vannbehandlingsanlegget er modulbaserte og vil bli produsert i Norge. I tråd med betingelsene for finansiering med garantier fra Eksportfinans og GIEK skal minst 30% av leveransen være norskprodusert.

  Inrigo er et godt eksempel på et selskap som har hatt mesteparten av sin aktivitet innen offshore-sektoren, men som har klart å finne nye markeder for sine produkter. For å gjennomføre en vellykket omstilling har de fått god hjelp av, Innovasjon Norge, Eksportkreditt Norge og GIEK.

  - Uten finansiell støtte og risikoavlastning fra Eksportkreditt, GIEK og Innovasjon Norge ville denne avtalen ikke kommet på plass, sier administrerende direktør Reza Hezari i Inrigo AS.

  Innovasjon Norge Trøndelag har bidratt med kapitalstyrking gjennom et risikolån på 10 millioner kroner, mens Eksportkreditt Norge har bevilget lån med garanti fra GIEK til kjøper, ved den kamerunske stat, på EUR 57,5 millioner.

  - På vegne av virkemiddelapparatet ønsker vi å gratulere Inrigo. Jeg er glad for at Innovasjon Norge har hatt mulighet til å bidra med våre virkemidler i prosessen og det gode samarbeidet mellom oss, GIEK og Eksportkreditt. Vi ser fram til å følge Inrigo i tida framover, dette er et svært spennende prosjekt og viser omstilling i praksis sier Vigdis Harsvik, Direktør Innovasjon Norge Trøndelag.

  Om Inrigo AS:

  • Etablert i 2008 med hovedkontor og produksjon i Vanvikan, Nord-Trøndelag
  • Ledes og eies (45%) av Reza Hezari
  • Med 85% av inntektene fra olje og gass har selskapet siden nedgangen i oljeprisen arbeidet mot nye markeder og kunder
  • En del av «Smart Water Cluster», en klynge bestående av 35 vann-relaterte bedrifter i Midt-Norge.

  For mer informasjon, kontakt:

  Vigdis Harsvik, direktør - Innovasjon Norge Trøndealg
  E-post: vigdis.harsvik@innovasjonnorge.no

  Audun Burheim, finansrådgiver - Innovasjon Norge Trøndelag
  E-post: audun.burheim@innovasjonnorge.no

  Gaute Moldestad, Inrigo AS
  E-post: gaute.moldestad@inrigo.no