Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • H.K.H. Kronprins Haakon besøker norske bedrifter på akseleratorprogram i London

  H.K.H. Kronprins Haakon åpnet Huddlestocks plattform sammen med direktør Murshid M. Ali, og gjennomførte selskapets første investering på inkubatoren Level39 i London. Andrew Lunn Photography
  I 39. etasje på Europas ledende finansteknologi-inkubator sitter 14 norske vekst- og oppstartsbedrifter, og de fleste av selskapene har vært eller er del av et vekstprogram i regi av Innovasjon Norge i London. På torsdag fikk de besøk av H.K.H. Kronprins Haakon, som blant annet ville lære mer om hverdagen til norske vekstbedrifter i et av verdens fremste techmiljøer. 

  Canary Wharf Group åpnet Level39 i 2013, og kort tid etter fikk Innovasjon Norge etablere sitt vekstprogram Tech City Accelerator Program (TEA). Siden da har Level39 vokst fra å huse en håndfull selskaper til over 200 bedrifter fra 40 ulike land innenfor områdene finans, sikkerhet, varehandel og smarte byer. Hvert år søker flere hundre bedrifter seg plass i den populære inkubatoren.

  Kom gjennom nåløyet

  En av de som kom seg gjennom Level39 sitt nåløye er Huddlestock, en investeringsplattform som skal gjøre investeringer i finansmarkedene forståelige og enkle å bruke for folk flest, uten hjelp fra banker og meglere. Huddlestock deltok ikke på TEA, men anbefalinger og rådgivning fra Innovasjon Norge sikret dem allikevel en plass hos inkubatoren.

  «Oppholdet her på Level39 har gitt selskapet tilgang til mennesker, kompetanse og nettverk som er helt unikt i Europa, og kanskje også globalt. At vi sitter på Level39 gjør at vi tar pulsen det siste som skjer innen fintech, og vi får utviklet den erfaringen og selvtilliten vi trenger for å bli oppfattet som en seriøs aktør,» sier Murshid M. Ali, direktør i Huddlestock.

  På torsdag åpnet H.K.H. Kronprins Haakon selskapets plattform og gjennomførte Huddlestocks første investering. Han fikk også treffe flere av de andre norske bedriftene som sitter på L39 - eSmart Systems, Corporater, Villoid, 24SevenOffice, Sensonomic og Signicat.

  Andrew Lunn Photography

  Tilgang til kunder, kapital og kompetanse

  2017 blir det fjerde året norske vekstbedrifter kan delta i TEA, et tilbud til selskaper som satser digitalt og har ambisjoner og potensiale til å utvikle virksomheten sin internasjonalt.

  «TEA er et ambisiøst program som gjør det mulig for lovende norske vekst- og oppstartsbedrifter å prøve seg i Europas fremste digitale miljøer. Deltakerne får ikke bare tilgang til et unikt internasjonalt nettverk og potensielle investorer, men opplæring i relevante temaer for internasjonal vekststrategi,» sier Pål T. Næss, direktør for gründere og oppstartsselskaper i Innovasjon Norge.

  Norske vekstbedrifter på verdenskartet

  Gjennom TEA har totalt 32 norske bedrifter oppholdt seg på Level39 over perioder på seks måneder om gangen.

  «Oppsettet gir norske bedrifter en unik posisjon for å satse globalt, og bidrar til å gjøre smart og bærekraftig norsk teknologi mer synlig i en by som representerer store markedsmuligheter og tilgang til kompetanse og kapital,» sier Næss. «Innovasjon Norges jobb er å tilrettelegge for denne tilgangen, og det er TEA et godt eksempel på at vi har lykkes med.»

  For å delta må bedriftene ha et produkt i markedet som er sikret finansiering for de kommende tolv månedene. Programmet gjennomføres i regi av Innovasjon Norges kontor i London, og består av en kick-off i Oslo og et seks-måneders opphold hos Level39. Det er plass til opptil 10 deltakere.

  H.K.H Kronprins Haakon besøkte BETT

  Utgangspunktet for H.K.H. Kronprins Haakons besøk i London var den offisielle åpningen av paviljongen «The Norwegian Classroom» på British Education and Training Technology Exhibition (BETT) tidligere på dagen. BETT er en av verdens største møteplasser for læringsteknologi, og arrangeres hvert år i London. Den norske fellespaviljongen organiseres av IKT-Norge og Oslo EdTech Cluster, og består av 11 norske ed-tech selskaper som representerer bredden i den unge, norske EdTech næringen.

  Kontakt

  Hilde Hukkelberg, direktør for Innovasjon Norges kontor i UK.
  Epost: Hilde.Hukkelberg@innovasjonnorge.no
  Telefon: +44 77 15 99 97 69