• EN
 • Logg inn
 • Høyt nivå på finalistene i Creative Business Cup Norway

  Margit Klingen Daams, ansvarlig for kreativ næring i Innovasjon Norge, Kjetil Moløkken-Østvold fra Sagene Tech Ventures, Jakob S. Palmers fra Graphiq, Eirik Fredriksen fra Qnippsit, Anniken Fjelberg fra 657 og Jørn S. Haanæs fra Oslo Business Region.  657
  Margit Klingen Daams, ansvarlig for kreativ næring i Innovasjon Norge, Kjetil Moløkken-Østvold fra Sagene Tech Ventures, Jakob S. Palmers fra Graphiq, Eirik Fredriksen fra Qnippsit, Anniken Fjelberg fra 657 og Jørn S. Haanæs fra Oslo Business Region. 657
  For første gang er det i år arrangert regionale semifinaler i Creative Business Cup Norway.  Fem selskaper innen kreativ næring konkurrerer nå om finaleplass under Startup Extreme 2017.  – Nivået på bedriftene er imponerende, sier Margit Klingen Daams, ansvarlig for kreativ næring i Innovasjon Norge.

  Den siste uken har Creative Business Cup vært på Norges-turné for å kåre de fem beste kreative gründerbedriftene som får finaleplass i den nasjonale kåringen under Startup Extreme 2017 i Bergen tirsdag 13. juni. Vinneren av den norske finalen går videre til den internasjonale konkurransen i København i november og konkurrerer der med 60 andre nasjoner.

  Spennende ny teknologi

  – Jeg er svært imponert over nivået på finalistene i årets konkurranse. Mye har skjedd innen kreativ næring i Norge de siste årene, og det reflekteres både i spennende forretningsideer og høy kvalitet på pitchene. Det er også gledelig at mange av gründerne representerer nye teknologiske løsninger, sier Margit Klingen Daams, ansvarlig for kreativ næring i Innovasjon Norge. Hun satt selv i juryen under semifinalen i Oslo.

  - Med så mange sterke aktører blir det en spennende finale. Vi har tro på at den norske vinneren vil komme høyt opp i den internasjonale konkurransen, sier Klingen Daams.

  Forretningskonsept med globalt potensial

  Creative Business Cup Norway 2017 gjennomføres som et samarbeid mellom 657 i Oslo, Innovation Dock i Stavanger, Inkubator Salten i Bodø og Work-Work i Trondheim.  
  Formålet er å styrke kreative gründere i deres startfase. Vinneren er en entreprenør som viser høy grad av kreativitet og som presenterer et forretningskonsept med stort markedspotensial. Konkurransen ble første gang arrangert i Norge i 2015. I fjor vant Pinhole fra Tromsø for sin hjertemonitor til daglig bruk for barn og nyfødte.

  Creative Business Cup ble etablert som en nasjonal konkurranse av Center for Kultur og Opplevelse (CKO) i København i 2010, og som internasjonal konkurranse i 2012. Premien er både økonomisk og forretningsmessig støtte.

  Kontakt

  Margit Klingen Daams, ansvarlig for kreativ næring i Innovasjon Norge. 
  E-post: Margit.Klingen.Daams@innovasjonnorge.no

  Les mer om Creative Business Cup Norway