Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Digitalisering av offentlig sektor kan bli ny eksportsuksess

  Olivier Le Moal, Thinkstock
  Norge ble kåret til verdens mest digitaliserte land i 2017. Det gikk ikke upåaktet hen, og denne uken ser Tyskland til Norge for læring og smarte løsninger innen offentlig forvaltning. -Tyskland etterspør endring, og Norge har mange av svarene, sier Manuel Kliese, direktør for Innovasjon Norges Tysklandskontor.

  Denne uken samles 1400 tyske representanter fra politikk, offentlig forvaltning og digitalt næringsliv under fagkonferansen ‘Digitaler Staat’ i Berlin. Norge er valgt ut som partnerland, og statssekretær i kommunal- og moderniseringsdepartementet Paul Chaffey holdt åpningstalen med temaet ‘E-governance made in Norway’.

  –Norge regnes som et forbilde og en ettertraktet partner. Profileringen som partnerland inviterer til både tettere samarbeid mellom landene, og markedsføring av norske løsninger, sier Kliese. Tidligere partnerland under konferansen har vært høydigitaliserte Estland og Danmark.

  -Ligger til rette for norsk eksportsuksess
  Innovasjon Norge er vertskap sammen med den norske ambassaden i Tyskland. Store offentlige aktører som Difi, Altinn og Brønnøysundregistrene er til stede, i tillegg til teknologibedrifter som No Isolation, Commfides, Basefarm og Compose To Go.

  -Tyskland har den største offentlige sektoren i Europa, men henger langt etter innen digitalisering. Det er derfor viktig at vi griper muligheten nå og viser frem norske løsninger. Det ligger til rette for eksportsuksess, understreker Kliese.

  Kontaktperson: Manuel Kliese, manuel.kliese@innovationnorway.no, +49 170 489 0002

   

  Fakta:
  -‘Digitaler Staat', 20. – 21. mars 2018, i Berlin. Den viktigste og største fagmessen for offentlig forvaltning og statlige myndigheter i Tyskland.

  - Norske selskaper: DIFI, Altinn, Brønnøysundregistrene, Commfides, Compose To Go (CTG), No Isolation, Basefarm

  - Norge kåret til verdens mest digitaliserte land i Digital Evolution Index (DEI) 2017 

  For mer informasjon (engelsk)