• EN
 • Logg inn
 • Innovasjon Norge åpner kontor i Midtøsten

   Getty Images
  Getty Images
  -Gjennom vårt nye kontor i Dubai kommer vi tett på spennende forretningsmuligheter i hele Midtøsten-regionen, sier Per Niederbach, direktør Regioner i Innovasjon Norge.

  På søndag åpnet han Innovasjon Norges nye kontor i Dubai. Kontoret skal hjelpe norske bedrifter som vil satse i Midtøsten-regionen.

  -Regionen representerer svært viktige eksportmarkeder for Norge, sier Per Christer Lund, direktør Innovasjon Norge Midtøsten, og fortsetter, -Området, med De Forente Arabiske Emirater i spissen, er allerede et av verdens største trekkplastre for norske selskaper.

  Olje, gass, maritimt, akvakultur og grønt
  I dag er det rundt 150 norske bedrifter i De Forente Arabiske Emirater, hovedsakelig innen maritim sektor, olje- og gass, sjømat og forsvarssektoren. -Disse næringene vil fortsette å være viktige fremover. Men vi opplever at stadig flere norske selskaper også ser på muligheter innen akvakultur, fornybar energi, vann, for å nevne noe, sier Lund.

  De Forente Arabiske Emirater (FAE) er den nest største økonomien i den arabiske verden med et marked i rask utvikling. FAE er Norges største handelspartner av Gulflandene, og den største mottakeren av norske varer og tjenester.

  En regional hub for Asia og Afrika
  -Med sin strategiske geografiske posisjon er FAE en viktig regional hub for virksomheter som satser på Midtøsten og Nord-Afrika. FAE er også et betydelig marked for re-eksport til andre land. Dubai fungerer som en kommersiell hovedstad også for norske næringslivsinteresser i Asia og Afrika, påpeker Lund.

   

  Fakta:

  ·Kontoret dekker GCC Regionen (Gulf Cooperation Council) - Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabia og De Forente Arabiske Emirater, samt Iran.

  ·Kontoret fungerer som kommersiell seksjon ved den Norske Ambassaden i De Forente Arabiske Emirater.

  ·Innovasjon Norges kontor består at tre ansatte.

   

  Kontakt:
  Per Christer Lund, direktør Innovasjon Norge Midtøsten, Per.Christer.Lund@innovasjonnorge.no, +97 15 45 38 88 01

  Anne Line Kaxrud, kommunikasjonsrådgiver, Anne.Line.Kaxrud@innovasjonnorge.no, +47 90 66 07 

  Muligheter i Midtøsten