• EN
 • Logg inn
 • Ekstremsport og norske gründere trekker internasjonale investorer til Bergen og Voss

   Dan Taylor
  Dan Taylor
  Opptil 300 ambisiøse entreprenører og investorer samles på Vestlandet 12. juni. Der skal de finne svaret på hvordan flere norske gründere kan gå fra oppstartbedrift til internasjonal vekstbedrift.

  -Norge trenger ikke nødvendigvis så mange flere gründere, vi trenger flere gode gründere. Vi må tørre å satse på de selskapene som kan vokse seg store nok til å bidra med flere arbeidsplasser og verdiskaping i Norge, samtidig som vi stimulerer til økt sysselsetting i distriktene, sier direktør for Gründere og oppstartbedrifter i Innovasjon Norge Pål T. Næss.

  Årets Startup Extreme starter i Bergen 12. juni, før nærmere 300 gründere, investorer og innovative aktører fra oppstartmiljøet setter kursen mot Voss. Her venter to dager med nettverksbygging i lavvotelt, smalahove til middag, og rafting og fallskjermhopp for de som satser høyest.

  -For bare få år siden var Norge så og si usynlig på det internasjonale kartet. Nå blir Norden og norske gründere nevnt som en gullgruve for innovasjon og teknologi som utgjør en forskjell. På Voss har vi skapt en arena som knytter internasjonale investormiljøer, norsk natur, kultur og ekstremsport sammen med noen av Norges fremste gründere, sier Maja Adriansen i Startup Extreme.

  -Kompetanse er like viktig som kapital

  Årets tema er oppstartsselskaper som allerede gjør det bra, men som skal utvikle nye produkter og vokse globalt.

  -Kapital er viktig, men skal norske bedrifter konkurrere på det internasjonale markedet trenger de økt innsikt i og forståelse for nye markeder, og de må bli utfordret i markeder og kulturer som er annerledes enn i Norge. Her på Voss møtes mange av de selskapene som er på god vei, og det er det som gjør dette til en så spennende arena for investorer også, sier Næss.

  Noen av selskapene som deltar på årets Startup Extreme er Graphiq, FlowMotion, MovieMask, bitHammer, Viva Labs, Spacemaker, Choose og Playpulse. På investorsiden deltar blant annet Index Ventures, Arkwright X, Activant, Hoxton Ventures, Alliance Venture, Schibsted Growth, Crowberry Capital, Funderbeam, Idekapital, Futuristic.vc og Cidron Ventures.

  Praktisk info:

  • Startup Extreme arrangeres fra 12.-14. juni i Bergen og på Voss.
  • Deltakerne er norske teknologigründere, norske og internasjonale investorer, media og andre nøkkelspillere i det nordiske og internasjonale oppstartmiljøet.

  For mer informasjon ta kontakt med Julie Ryland, 48 11 19 75/julie.ryland@innovasjonnorge.no

  Les mer om Startup Extreme