Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Hertug- og kronprinsparet skal møte norske gründere

  Alex Asensi
  Det norske oppstartmiljøet er i sterk vekst og utmerker seg globalt. Derfor står et møte med noen av de fremste norske oppstartbedriftene på programmet når Prins William, Hertuginne Kate, Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit besøker gründermiljøet MESH 1. februar.

  – Det norske oppstartmiljøet er i sterk utvikling, og det er en betydelig økning av norske vekstselskaper som utmerker seg internasjonalt. Vi er veldig glad for at besøket på MESH er en del av programmet, sier direktør for gründer og oppstartbedrifter i Innovasjon Norge, Pål T. Næss.

  Et oppstartsmiljø som vokser

  Norge har hatt den største økningen i antall vekstselskaper sammenlignet med samtlige EU-land i 2016. Økningen på 40% er nesten det dobbelte av vekstraten til andre europeiske land. Den siste rapporten fra Startup Europe Monitor slår fast at Norge har gått fra å ha et oppstartmiljø med potensial, til å bli en betydelig aktør med et økende antall vekstselskaper på nivå med våre nordiske naboer.

  – Norge har nå fått et helt lag av internasjonale vekstselskaper. Det har vært en avgjørende faktor for Oslo- og Norges suksess, fordi sannsynligheten for å lykkes på høyt nivå øker når ressurssterke personer med oppstart- og veksterfaring forblir i økosystemet. Det har skapt en ny dynamikk, sier gründer av innovasjonshuset MESH, Anders Mjåset.

  Anders Mjåset startet MESH som det første innovasjonshuset for gründere i Norge i 2012. I dag driver MESH 12.000 m2 i Norge og Danmark, og deres 1000 medlemmer kommer fra et bredt spekter av selskaper. Vekstselskaper som Kahoot og Douchebags, samt internasjonale aktører som Spotify og Snapchat har sine kontorer der.

  –Megatrenden digitalisering, oljekrisen og mengden oppstartsbedrifter på et internasjonalt nivå med høy vekst har vært avgjørende for utviklingen. I Norge har vi nå et økosystem med de muligheter og aktører som skal til for å styrke gode oppstartsbedrifter bredt, og med kraft, sier Mjåset.

  Flere satser internasjonalt

  – Storbritannia er en av Norges viktigste handelspartnere, og det største økosystemet for vekstselskaper i Europa. Det gjør det også til et viktig marked for norske gründere. I samarbeid med inkubatorer som Level 39 har vårt kontor i London hjulpet mange norske bedrifter, og bygget opp et nettverk for gründere som ønsker å satse i det britiske markedet. Dette arrangementet vil på en unik måte bidra til at flere spennende norske oppstartsselskaper får vist seg frem i Storbritannia, sier Næss.

  For mer informasjon om besøket på MESH ta kontakt med:
  Helene Melseth Flaaen, MESH. +47 48 02 38 84, helene@meshnorway.com
  Julie Ryland, Innovasjon Norge. +47 48 11 19 75, julie.ryland@innovasjonnorge.no

  For presseakkreditering:
  Henrik Width, UD. Henrik.Width@mfa.no, +47 980 06 581. Frist for presseakkreditering er 24. januar.

  Et detaljert program vil bli publisert i forkant av besøket.

  Les mer om MESH