Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Innovasjon Norge er Norges mest attraktive arbeidsgiver blant økonomistudenter

  Tom Hansen
  For tredje år på rad har norske økonomistudenter stemt frem Innovasjon Norge som det selskapet de aller helst vil jobbe for i den årlige undersøkelsen Karrierebarometeret.

  -Norsk næringsliv er fortsatt i en omstillingsprosess, og Innovasjon Norge har en viktig samfunnsrolle både når det gjelder verdiskaping og fremtidens arbeidsplasser. Det oppdraget fenger nok mange økonomistudenter, sier HR-direktør i Innovasjon Norge Yvonne Fosser.

  Innovasjon Norges årsrapport for 2017 viser en økning i tjenester til norsk næringsliv og positive tilbakemeldinger fra kunder.

  -Disse leveransene bidrar nok til et godt omdømme, men resultater i seg selv er ikke nok for å få oppmerksomhet fra unge studenter. Vi har både en toppleder og mange ansatte som er gode til å snakke om og vise frem hva Innovasjon Norge gjør og hvorfor. Vi har blitt mer synlige, sier Fosser.

  Arne Vatnøy begynte som videojournalist i Innovasjon Norge i februar, og skal blant annet bidra til å gjøre Innovasjon Norges oppdrag og arbeid enda mer synlig.

  -Innovasjon Norge sto øverst på min liste. Først og fremst har selskapet et viktig samfunnsoppdrag, noe som i seg selv gjør det til en spennende arbeidsplass. Jeg ville være med å fortelle noen av de mange inspirerende bedriftshistoriene som vokser frem i Norge, og jeg er derfor utrolig takknemlig for at jeg nådde opp i den høye søkerbunken, sier Vatnøy.

  Han mener selskapet de siste årene har vist utad at de jobber fremtidsrettet.

  -Og akkurat det tror jeg er en motivasjon for mange når de ser etter nye jobbmuligheter, sier Vatnøy.

  I januar gikk spurte Innovasjon Norge unge studenter hva de ønsket seg mest i tiden fremover. Studentene svarte at de ønsket seg praktisk og internasjonal arbeidserfaring rett etter studiene.

  -Derfor jobber vi nå med å lansere et helt nytt graduateprogram som vil gi nyutdannede muligheten til å jobbe tett med næringsutvikling og innovasjon i Norge og utlandet. Innovasjon Norge har 700 ansatte i mer enn 30 land, og vi jobber med både etablert næringsliv og oppstartbedrifter. Vi tror og håper at et graduateprogram vil gi de ansatte verdifull erfaring, samtidig som det gir oss en god mulighet til å ansette flere medarbeidere med ulik bakgrunn, erfaring og perspektiver, sier Johanna Brandt, i HR-avdelingen i Innovasjon Norge.

  Det er forventet at graduateprogrammet begynner i løpet av 2019.

  Om undersøkelsen:

  • Karrierebarometeret er en årlig studentundersøkelse som gjennomføres av Evidente og KarriereStart.no.
  • Karrierebarometeret kartlegger hvordan studenter ser på karrierevalg, arbeidsgivere, bransjer og egen jobbfremtid.
  • Dette er sjette gangen undersøkelsen gjennomføres, og årets undersøkelse hadde 4.200 respondenter.
  • Les mer om undersøkelsen her.

  Les mer om Innovasjon Norge