Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Innovasjon Norge på Arendalsuka: Nye grønne arbeidsplasser og internasjonalt eierskap på agendaen

  Arendalsuka er viktig møtepunkt for politikk og næringsliv.Innovasjon Norge
  – Dette er en av årets viktigste møteplasser for samfunnsengasjerte folk og miljøer som ønsker å legge til rette for omstilling og å påvirke den politiske agendaen, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth. Innovasjon Norge inviterer til fire arrangementer, og deltar på andres debatter og arrangementer hele uken.

  Innovasjon Norge organiserer i år fire arrangementer. Et er en del av Arendalsukas hovedprogram, og arrangeres i samarbeid med Arendalsuka, Norges Forskningsråd og Bjerknessenteret. Et annet arrangeres i samarbeid med Brønnøysundregistrene, Altinn, Patentstyret og Norid. De resterende er våre egne arrangementer der vi har med inviterte gjester.  

   

   

  Omstilling: Norge i grønt, hvitt og blått?
  Hvordan skal vi skape de nye, grønne arbeidsplassene som skal sikre fremtidens velferdsstat?
   
  Verdens klima er i endring. Det får stor betydning for deg og meg, for næringslivet og for offentlig virksomhet. Kommunene må tilpasse seg et annet klima, næringslivet må jobbe fram smarte, grønne løsninger, og det offentlige må bruke sine inntekter mer effektivt. Inntektene fra olje og gass kommer ikke til å dekke kostnadene ved velferdsstaten i framtida, så hva skal næringslivet satse på for å skape nye arbeidsplasser og ny verdiskaping her i landet? 

  Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen deler ut Forskningsrådets innovasjonspris under arrangementet. Deltagere inkluderer blant andre Arbeiderpartiets Espen Barth Eide, Grete Sønsteby fra N2 Applied, Henrik Österblom fra Stockholm Resilience Centre, Eirik Wærness i Equinor, Tore Furevik fra Berknessenteret, John-Arne Røttingen fra Norges Forskningsråd, og Innovasjon Norges Anita Krohn Traaseth. 

   
  Hvordan starte og drive bedrift 
  Går du med en gründer i magen? Fersk i næringslivet? Da er miniseminaret Starte og drive bedrift arrangementet for deg. Her får du treffe fagfolk som kan hjelpe deg til en enklere, raskere og tryggere start. Det gir også en fin arena til å bygge nettverk. 

  Her møter du Innovasjon Norge, Altinn, Norid, Brønnøysundregistrene og Patentstyret. 
   
  Skal utlendingene eie Norge?
  Utenlandske investorer har betydd mye for utviklingen av næringslivet i Norge. Undersøkelser viser at utenlandskeide bedrifter eksporterer mer og er mer innovative. Men hva betyr det egentlig? 


  Invest in Norway er en del av Innovasjon Norge og skal skaffe flere utenlandske investorer hit. Hvordan jobber de? Få oppdatert kunnskap om utenlandsk eierskap i Norge og bidra til diskusjonen om hvordan vi kan lykkes med å tiltrekke oss de rette internasjonale eierne. 


  The Explorer er utstillingsvinduet for norske grønne og bærekraftige løsninger. Den inngår i et større prosjekt som handler om å bygge Norge som en enda sterkere merkevare. Få siste oppdatering og gi dine innspill. 
   
  Her møter du Anne-Grete Ellingsen i NODE, Daniel Bjarmann-Simonsen, statssekretær i Nærings - og fiskeridepartementet, Kimberley Lein-Mathisen, daglig leder i Microsoft Norway, Høye G. Høyesen, administrerende direktør i MacGregor, Finn Kristian Aamodt, Direktør for Invest in Norway, Innovasjon Norge, Cathrine Pia Lund, Direktør for Merkevaren Norge i Innovasjon Norge, og Sveinung Hovstad, Direktør for Innovasjon Norge Agder


   
   
  Bare gjør det - offentlig-privat innovasjon i praksis
  50 år med offentlig-privat innovasjon. Vi starter altså ikke på bar bakke – vi bygger på flere tiår med ordninger for samarbeid mellom offentlig sektor og næringslivet. Hva har vi oppnådd så langt? Vi vet at nært og velfungerende samarbeid mellom offentlige og private virksomheter må til for å skape de nye løsningene, og vi har mange suksesshistorier. Samtidig har vi nasjonale og globale utfordringer som krever at vi nå løfter ambisjonsnivået. Vi må knekke koden som gjør at offentlig-privat innovasjon blir den nye normalen. 

  Her møter du statssekretær i Samferdselsdepartementet Tommy Skjervold, Harald V. Nikolaisen i Statsbygg, Per Kristian Vareide i Stavanger kommune, og Innovasjon Norges Anita Krohn Traaseth og Mona Skaret. 
   
  Du kan se hele programmet og finne alt om Arendalsuka på arrangementets hjemmesider.

  For mer informasjon, vennligst kontakt
  Astrid Mathisen, eventansvarlig
  E-post: Astrid.Mathisen@innovasjonnorge.no / mobil: 958 58 534.
   
  Kjetil Svorkmo Bergmann, pressehenvendelser
  E-post: kjetil.svorkmo.bergmann@innovasjonnorge.no / mobil: 908 20 918.