Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Følg Eksportkonferansen direkte

  Onsdag 18. april går årets viktigste arrangement for eksportbedrifter av stabelen. Hør hvordan USAs Federal Reserve, internasjonale investorer og en kinesisk toppleder vurderer utviklingen når handelskrig og proteksjonisme plutselig brer seg igjen. Samtidig deler vi ut prisen som årets eksportbedrift 2018. Du kan se konferansen her.

  GIEK, GIEK kredittforsikring, Eksportkreditt Norge og vi arrangerer årets Eksportkonferanse i Det Norske Teatret i Oslo. Tema er Globalisering i Revers? Hva betyr et proteksjonistisk USA og et splittet EU etter Brexit for Norge og norske eksportører? Hva er kostnadene av proteksjonisme, og hvordan overlever vi som en liten nasjon i et stort, internasjonalt maktspill?

  Disse temaene diskuterer vi på Eksportkonferansen, og vi undersøker hva regjeringens eksportstrategi betyr i praksis. Dessuten blir det rikelig anledning til å møte dem som får ting til å skje i andre eksportbedrifter. Hør innledningene deres, snakk med dem i pausen.

  Toppledere på talerlista

  Jerome Ma er er Corporate Vice President i JD.com i Kina – en av verdens største handelsplattformer. Han har tidligere hatt lederstillinger i selskaper som Lenovo Group og Motorola China.

  Alain Chaboud er Principal Economist i styret i Federal Reserve i Washington DC. Hvordan vurderer han utviklingen i verdenshandelen og hva betyr det for norsk eksport?
  Dessuten får du blant andre høre næringsminister Thorbjørn Røe Isaksen, Jon Gunnar Pedersen, direktør Arctic Securities, Chris Rynning som er grunnlegger og fondssjef for nHack, et venturekapitalfirma som bistår nordiske virksomheter ved etablering i Kina og Asia og Jorunn Gislefoss, fabrikksjef for REC Solar Norway i Kristiansand.

  Ti nominerte, en vinner

  Hvert år kårer vi årets eksportbedrift, basert på lønnsomhet, hvor stor andel av bedriftens omsetning som er eksport og hvor nyskapende produktet eller markedet er. Blant de nominerte er:

  Hycast 
  Thermo Fischer Scientific – Life Technologies
  DB Equipment - Douchebags
  Orkel
  Made for Movement AS 
  Sleipner Motor A/S 
  Scanship 
  Skipper Electronics 
  Aker Biomarine
  Airthings

  Blant de i alt ti nominerte går tre videre til finalen. Til slutt velger juryen ut en vinner, som mottar prisen på Eksportkonferansen.

   

  Kontaktperson:
  Kjetil Svorkmo Bergmann
  908 20 918
  kjber@innovasjonnorge.no