Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Presenterer fremtidens energiløsninger på ONS

  Thinkstock
  Innovasjon Norge presenterer elleve norske teknologibedrifter med fokus på fremtidens energiløsninger under årets Offshore Northern Seas (ONS) i Stavanger. Bedriftene stiller ut sine løsninger på Innovasjon Norges stand, Next Energy, på Clean Energy Park.

  Innovasjon Norge er i år tilstede på ONS på utstillingsområdet Clean Energy Park, som blant annet fokuserer på renere fossil energiproduksjon, fornybar energi, samt smart og innovativ energiteknologi. Totalt elleve bedrifter er plukket ut for å presentere sine løsninger for internasjonale bransjeaktører på Innovasjon Norges stand. Felles for bedriftene som deltar er at de har vært gjennom en utvelgelsesprosess der teknologi, miljøgevinst og gjennomføringsevne har vært viktige vurderingskriterier.

  Ny teknologi og innovasjon

  – Kompetansen, teknologien og det internasjonale nettverket som er bygget opp gjennom årtier med olje- og gassvirksomhet i Norge, er helt avgjørende for å drive fram ny teknologi. Flere av selskapene som vi presenterer på ONS i år bygger videre på denne teknologien og presenterer noen av fremtidens energiløsninger med fokus på en renere energiproduksjon, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge. Traaseth presenterer selskapene under Pitching for the Next Energy på Center Court scenen, mandag 27. august.

  Oljebrønn-bakterier skal lage fornybar energi

  Et av selskapene som er tilstede under ONS for å presentere sine løsninger er Hyperthermics. Selskapet har nylig inngått en avtale med Equinor og skal nå bruke oljebrønn bakterier for å lage fornybar energi. 

  I en ny avtale gir Equinor sunnmørsselskapet Hyperthermics tilgang til unike bakterier hentet fra oljefelt og andre oljerelaterte områder. De levende mikroorganismene, som var med på dannelsen av olje for omkring 200 millioner av år siden, skal nå brukes i en ny teknologi – som lager grønn energi av vanlig avfall.

  I årevis har Equinor hentet opp tusenvis av ulike mikroorganismer fra sine oljefelt og oljerelaterte felt over hele verden. Den unike bakteriesamlingen har vært en del av et stort forskningsprosjekt for å øke oljeutvinningsgraden. Nå får selskapet Hyperthermics bruke de innsamlede prøvene for å produsere ren biogass fra avfall.

  – Avtalen med Equinor gir oss tilgang til en stor og variert samling av levende organismer. Dermed blir det lettere for oss å finne den mest optimale kombinasjonen av bakterier til å omdanne ulike typer biomasse til ren og fornybar energi, sier Harald Nordal, daglig leder i Hyperthermics.

  Presenterer sine løsninger for internasjonale bransjeaktører

  Hyperthermics og ti andre selskaper vil presentere sine energiløsninger for fremtiden på Centre Court scenen på ONS, mandag 27. august klokken 17. Det vil være mulig å treffe selskapene etter presentasjonen på Innovasjon Norge sin stand i hall 9. 

  Her kan du lese mer om selskapene