Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Slik skal norske selskaper tjene på vintersport i Kina

  Det var stor interesse rundt den norske standen fra Beijings politiske ledelse. Her er Partisekretæren i Beijing, Cai Qi, på den norske paviljongen.Innovasjon Norge
  Kina skal investere 1500 milliarder kroner innen vinteridrett de neste årene. Norske vintersportstilbydere er denne uken på World Winter Sports Expo i Beijing for å vise hva de kan bidra med.


  I 2022 kommer vinter-OL til Beijing. Kina har store ambisjoner om å bli en av verdens store vinteridrettsnasjoner, og 300 millioner kinesere skal få et forhold til vintersport. Det kinesiske vintersportsmarkedet viser til opptil 20 prosent vekst årlig, og dette byr på store muligheter for vintersportslandet Norge.

  -Den norske vintersportskulturen og prestasjonene våre er gode eksportvarer. Norge kan by på tilbud gjennom hele verdikjeden, inkludert utstyr, turistdestinasjoner, kompetanse og teknologi, sier Liv Inger Tjønum, prosjektleder fra Innovasjon Norge.

  Denne uken er hun og over 20 norske selskaper til stede på World Winter Sports Expo i Beijing, landets største vintersportsmesse. Selskapene representerer blant annet arkitektbransjen, reislivsdestinasjoner, idrett og aktivitetstilbydere. Dette er andre året Innovasjon Norge inviterer med norske selskaper på messen.

  Interessen for samarbeid med norge har vært stor fra politisk ledelse i Beijing og fra kinesiske medier som omtalte Norge som en viktig samarbeidspartner innen vintersport. 


  Norsk-kinesisk samarbeid i gang
  Lei Wang er profesjonell snowboarder med lang fartstid, og er en av de store innen vinteridretten i Kina. Han har lenge vært svært begeistret for Norge etter å ha vært i Oslo flere ganger. I fjor besøkte han Narvik for første gang, og ble betatt av omgivelsene og de spennende mulighetene der. -Narvikfjellet, et ikonisk sted du kan stå på ski fra fjell til sjø, se nordlyset, og kanskje synge sammen med ulvene på kvelden, sier han. Han har nå et samarbeid med Arctic Experience for å trekke kinesiske turister til skidestinasjonene Narvik og Målselv.

   

  Kontakt

  Liv Inger Tønjum
  +47 944 21 141
  liv.inger.tonjum@innovasjonnorge.no