Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Tre konsepter har vunnet konkurransen Powered by Culture

  To bilder: bilde til venstre er av artist som opptrer på Øya-festivalen. Bilde til høyre er av ett av Munchs maleri.
  Øya + Munch.Foto: Ihne Pedersen
  Av de 44 innsendte søknadene er det Kaffekoppen, Rendezvous Norway og Øya + Munch som er plukket ut for å bidra til å fortelle historien om Norge som kulturdestinasjon. 

  - Det er gledelig å se den store interessen for prosjektet. Vi er gode på å profilere Norge som naturdestinasjon, men må bli enda flinkere til å profilere Norge som kulturnasjon. Gjennom oppdraget Powered by Culture ønsker vi å mobilisere sektoren selv til å fortelle denne historien. Sammen skal vi gjøre Norge til et enda mer attraktivt reisemål, sier kulturminister Trine Skei Grande.
   
  Powered by Culture ble utlyst som en åpen konkurranse 20. april 2018, på oppdrag fra Kulturdepartementet. Prosjektet skal bidra til å løfte fram kunst og kultur i det internasjonale profileringsarbeidet av Norge som reisemål, og har en ramme på tre millioner kroner. Konseptene skal være klare i løpet av 2019. 
   
  - Vi vil takke alle de dyktige aktørene som deltok i konkurransen. De tre prosjektene som vant frem har tydelige konsepter, gjennomføringsevne og et stort potensial til å fortelle historier om Norge, sier leder for kreativ næring i Innovasjon Norge, Margit Klingen Daams.
   
  De tre vinnerkonseptene er: 
   
  Kaffekoppen, Aniara 
  Med utgangspunkt i det norske folks unike forhold til kaffe, skal Aniara utvikle et konsept der kaffekoppen og kaffepraten blir et utgangspunkt for å bli bedre kjent med lokalbefolkningen. 
   
  Rendezvous Norway, DNX  
  DNX vil med Rendezvous Norway formidle opplevelsen av Norge gjennom dokumenterte stevnemøter mellom internasjonale kulturprofiler og norske kunstikon.  
   
  Øya + Munch, Anorak 
  Anorak skal i dette konseptet utforske paralleller og krysningspunkter mellom dagens musikkartister og Edvard Munch sitt liv og kunstnerskap.
   
   – Vi har jobbet med Øyafestivalen i noen år og med denne ideen så vi potensiale til å lage noe veldig fint, som kan leve både digitalt og fysisk. Vi søkte oss inn i prosjektet fordi vi ved å jobbe tett med Innovasjon Norge kan få en større attraksjonskraft og nå ut til flere, sier partner og rådgiver Rune Roalsvig i Anorak NoA som står bak konseptet Øya + Munch.
   
  Kontaktpersoner:

  Margit Klingen Daams, Margit.Klingen.Daams@innovasjonnorge.no / +47 909 37 763

  Anne Line Kaxrud, Anne.Line.Kaxrud@innovasjonnorge.no / +47 906 60 744