Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Utenlandsinvesteringer i Norge

  Bergen Reiselivslag/Espen Haagensen - visitBergen.com
  Regjeringen vil at Norge skal være et attraktivt vertskapsland for internasjonale investorer og gründere. Som en del av eksportstrategien «Verda som marknad» fra 2017 styrket derfor regjeringen Invest In Norway-arbeidet i Innovasjon Norge. Som et ledd i denne styrkede satsingen på Invest in Norway har Innovasjon Norge hentet inn ny kunnskap om status for utenlandsinvesteringer i Norge og betydningen de har for norsk økonomi.

  Resultater
  Invest in Norway har siden oppstarten mottatt og prosessert over 1100 henvendelser. Anslagsvis 25 prosent av henvendelsene går videre i det som kalles en analyse- eller prosjektfase. I 2017 var Invest in Norway involvert i 26 investeringsprosjekter. Noen av disse materialiserte seg i en etablering.
   
  Av spesielle satsinger er arbeidet med å tiltrekke utenlandske datasentre til Norge. Her er det arbeidet med alle faser fra investeringsklima, til å få utviklet investeringsmuligheter, til å markedsføre mulighetene og ikke minst til å være kundens kontaktpunkt i Norge. Innovasjon Norges vurdering er at Norge er konkurransedyktige med våre naboland og at utenlandske aktører faktisk etablerer seg i Norge, enten som greenfield eller som kunder i såkalte co-location sentre.

  Utenlandsinvesteringer i Norge

  Last ned og les hele rapporten