Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Æresgjest på Afrikas største fiskerimesse

  Norges ambassadør i Marokko, Merethe Nergaard og statssekretær Roy Angelvik under åpningen av fiskerimessen i Agadir, Salon Halieutis.
  Norges ambassadør i Marokko, Merethe Nergaard og statssekretær Roy Angelvik under åpningen av fiskerimessen i Agadir, Salon Halieutis.

  Norge er invitert som æresgjest under Afrikas største fiskerimesse, Salon Halieutis, som går av stabelen 20.-24. februar i Agadir Marokko.

  Norge vil være representert på messen ved statssekretær Roy Angelvik, Havforskningsinstituttet, Fisk for Utvikling og en norsk fellesstand med flere norske bedrifter.  

  Et nytt og lovende marked

  - Vi er svært glade for at Norge i år er invitert som æresgjest til Afrikas største fiskerimesse her i Agadir. Det viser at Marokko, som også er en inngangsport til Afrika, er interessert i norske erfaringer og teknologi innen fiskeri- og oppdrett. Utstillingen gir oss en mulighet til for første gang å presentere norske bedrifter og norsk teknologi på et nytt og lovende marked både for norsk sjømat og oppdrettsnæring, sier Merethe Nergaard, Norges ambassadør i Marokko.

  Tilsammen er 36 land er representert på messen, herunder 22 afrikanske land. Det er forventet over titusen besøkende til messen som kan skilte med rundt 350 utstillere fra hele verden. 

  Profilerer norske løsninger

  -Halieutis gir en unik mulighet til å posisjonere Norge og norske løsninger på det afrikanske markedet både innenfor fisk, oppdrett, teknologiutvikling og forskning, sier Rita Brokstad, regionsdirektør Afrika og Midt Østen.

  Den norske deltagelsen har som mål å profilere norske ideer, forskning og teknologi for det afrikanske markedet.

  Den offisielle åpningen av messen er den 20. februar, hvor den marokkanske landbruks- og fiskeriministeren vil delta sammen med fiskeriministre fra en rekke andre land. Messen vil være en fag- og publikumsmesse, og det er planlagt en rekke internasjonale konferanser om havtematikk knyttet til fiskeriforvaltning, foredling, oppdrett og innovasjon. I tillegg blir det organisert b2b-møter gjennom hele messen.