Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Chile ser til Norge for bærekraftige løsninger innen havbruk

  Tre fisk som er lagt på is
  GettyImages

  Flatsetsund Engineering AS har utviklet en løsning som fjerner lakselus uten kjemikalier. I lengre tid har det norske selskapet jobbet målrettet mot det chilenske markedet. Under Aqua Nor Trondheim møter selskapet en stor delegasjon fra Chile på jakt etter norske løsninger.  

  Den chilenske delegasjonen teller over 25 personer og representerer 19 chilenske selskaper. Gruppen er på en 10 dagers rundreise i Norge på utkikk etter norske bærekraftige løsninger innen havbruk.  

  - Chile er verdens nest største lakseprodusent, og Norge er den største utenlandske aktøren i Chile innen havbruk og fiskeri. Chile er et viktig marked for den norske havbruksnæringen, og vi håper dette besøket vil styrke samarbeidet mellom de to landene, sier Inger Solberg, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge.  

  Det er Chilenske ENDEAVOR som har arrangert den chilenske delegasjonen sitt besøk i Norge i tett samarbeid med SalmonChile og Innovasjon Norge. 

  Stor interesse fra Chile 
  - Det chilenske markedet har en stor utfordring med lakselus og har i hovedsak drevet med kjemikalsk behandling. Med resistens og miljøhensyn som et viktigere tema, blir vår alternative behandling med mekanisk avlusning, stadig mer interessant internasjonalt. Spesielt merker vi en stor interesse fra Chile, sier Lars Georg Backer, CEO i Flatsetsund Engineering AS.  
   
  Flatsetsund Engineering deltok i mars Innovasjon Norges næringslivsdelegasjonen til Chile. Denne uken møter de igjen flere av de mulige chilenske partnerne da de deltar på oppstartsmøte til «Global Growth Chile» som arrangeres av Innovasjon Norge i forbindelse med Aqua Nor. Programmet skal koble norske løsninger med chilenske interessenter.  

  -Chile er et voksende marked for norske interesser innenfor flere sektorer, spesielt innen akvakultur. Vår ambisjon er at dette besøket vil bidra til nye avtaler for norske bedrifter og økte eksportmuligheter i fremtiden, sier Solberg 

  På jakt etter norske løsninger  
  Den chilenske delegasjonen legger etter Aqua Nor ut på en reise i Norge med et spesielt søkelys på Trondheim og Bergen, på utkikk etter norske bærekraftige løsninger.  

  Chile er en av Norges viktigste handelspartnere i Sør-Amerika. Eksporten av norske varer og tjenester til Chile anslås til vel 1,2 milliarder kroner i 2018.  Eksport har økt med 25 prosent de siste 10 årene 

  - Vi jobber hele tiden for å koble norske løsninger med internasjonale interessenter. Vi ser stadig en etterspørsel etter norske bærekraftige løsninger. Vi håper denne turen vil bidra til at det chilenske markedet for alvor får øynene opp for norske løsninger innen havbruk. Vi tror det ligger et stort potensial her, avslutter Solberg.