Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Norge til verdensutstillingen EXPO 2020 DUBAI

  Banner Expo 2020 på arabisk

  I 2020 ser verden til Midtøsten for nye forretningsmuligheter. Da begynner nemlig verdensutstillingen EXPO 2020 DUBAI, som over seks måneder tiltrekker rundt 25 millioner potensielle kjøpere, politikere, andre beslutningstagere, akademikere og forskere. Norge er med, og skal vise seg frem som en ledende havnasjon. 

  Landemerker som Eiffeltårnet, Crystal Palace og Golden Gate Bridge er alle bygget i forbindelse med tidligere verdensutstillinger. I 2020 skal Dubai arrangere hva som omtales som “en festival av menneskelig oppfinnsomhet”. Det ventes at over 25 millioner besøkende kommer innom i perioden oktober 2020 til april 2021. 

  Norge deltar under temaet ‘Norge som havnasjon’. -Regjeringens mål er at Norge skal være en ledende havnasjon. Da må vi ta en internasjonal lederrolle i viktige havspørsmål og delta på arenaene hvor løsninger på verdens utfordringer diskuteres. EXPO 2020 DUBAI vil være en slik arena, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. 

  Innovasjon Norge organiserer Norges deltagelse på vegne av Nærings - og fiskeridepartementet, Olje – og energidepartementet, og Utenriksdepartementet.  

   

  -Hele verden kommer til Dubai  

  De forente arabiske emirater (FAE), med Dubai i spissen, er den nest største økonomien i den arabiske verden. -Regionen er allerede en svært viktig handelspartner for Norge, påpeker Ole Johan Sandvær, Norges generalkommisær for EXPO 2020 DUBAI, og fortsetter, -Med sin strategiske geografiske posisjon er FAE også en viktig regional hub for virksomheter som satser på Midtøsten, Asia og Afrika. 

  Arrangørene regner med at hele 70 prosent av de besøkende kommer fra land utenfor Gulfregionen, hovedsakelig fra Afrika, Vest - og Sør-Asia, og Midtøsten. -Her har Norge stort potensiale for vekst. Men mange oppfatter landene som vanskelige å satse i. Gjennom EXPO 2020 DUBAI får norske selskaper møte beslutningstagere og mulige kjøpere på en effektiv måte, sier Sandvær.  

   

  Ønsker flere norske bedrifter på laget  

  Norge skal ha en pavilijong i hjertet av utstillingen, hvor seminarer, nettverksarrangementer og presentasjoner avholdes. Så langt er store selskaper som Equinor, DNV GL, Jotun og Kongsberg Gruppen med. -Vi ønsker å synliggjøre bredden av norske havindustrier, og vise frem innovasjonene og den teknologiske utviklingen Norge står for innen offshore, maritim, akvakultur, sjømat og andre marine næringer, sier Sandvær. 

  Selskaper kan delta som partnere på paviljongen, hvor de får stor eksponering som en del av merkevaren Norge.  

   

  Kontakt: 
  Ole Johan Sandvær, Norges generalkommisær for EXPO 2020 DUBAI
  +47 915 85 012, olsan@innovasjonnorge.no 

  Anne Line Kaxrud, kommunikasjonsrådgiver, ankax@innovasjonnorge.no, 906 60 744 

   

  Fakta: 

  Verdensutstillingen EXPO 2020 arrangeres i Dubai 20. oktober 2020 til 10. april 2021. Så langt er 190 land påmeldt.  

  Gjennomførte utstillinger 

  • EXPO 1998 - Lisboa, Portugal 
  • EXPO 2000 - Hannover, Tyskland 
  • EXPO 2005 - Aichi, Japan 
  • EXPO 2008 - Zaragoza, Spania - Norge deltok ikke 
  • EXPO 2010 - Shanghai, Kina 
  • EXPO 2012 - Yeosu, Sør-Korea 
  • EXPO 2015 - Milano, Italia - Norge deltok ikke 
  • EXPO 2017 - Astana, Kasakhstan - Norge deltok ikke 

  Planlagte utstillinger 

  • EXPO 2020 - Dubai, De forente arabiske emirater - Norge skal delta 
  • EXPO 2023 - Buenos Aires. Argentina - Deltakelse ikke besluttet
  • EXPO 2025 – Osaka, Japan - Deltakelse ikke besluttet

   

  Mer informasjon om Norges deltagelse 

  Mer informasjon om EXPO 2020 Dubai