Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Havnasjonen Norge vises frem på EXPO 2020 DUBAI

  Collage av fire arkitekttegnede moderne signalbygg
  Arkitektene har presentert to ulike varianter når det gjelder utvendig kledning av paviljongen. Disse vil bli vurdert av prosjektstyret og beslutning om hvilken utvendig kledning som velges vil bli tatt i løpet av kort tid.(Rintala-Eggertsson Architects / Expomobilia / Five Currents)

  Norge skal delta på verdensutstillingen EXPO 2020 DUBAI. Nå offentliggjøres vinnerkonseptet for den norske paviljongen, som skal synliggjøre Norges posisjon som en ledende havnasjon.

  Vinneren av anbudskonkurransen for å bygge den norske paviljongen er et samarbeid mellom Rintala Eggertsson Architects, Expomobilia og Five Currents. Designet og konseptet ivaretar det norske temaet og vil bidra til å styrke satsingen innenfor havet og havindustriene på utstillingen.


  -Dette forslaget synliggjør norsk teknologi og bærekraftige løsninger innen havnæringene på en utmerket måte, sier Ole Johan Sandvær, Norges generalkommisær for EXPO 2020 DUBAI.


  EXPO 2020 DUBAI går av stabelen 20. oktober 2020 til april 2021. I løpet av seks måneder forventes rundt 25 millioner potensielle kjøpere, politikere, andre beslutningstagere, akademikere og forskere. Den norske paviljongen er helt sentral i Norges deltagelse, og gir en svært god mulighet til å løfte frem Norges havkompetanse, forskning, teknologi og bærekraftige løsninger overfor internasjonale aktører. Tematiske dager og uker med fokus på havet vil bli arrangert i tillegg.

  -Norge har store og viktige havnæringer. Regjeringens mål er at vi skal være en ledende havnasjon. Da må vi delta på arenaene hvor løsninger på verdens utfordringer diskuteres. EXPO 2020 vil være en slik arena, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.


  Ønsker flere norske bedrifter på laget

  Norges deltakelse er et spleiselag mellom norsk næringsliv og staten. Innovasjon Norge organiserer Norges deltagelse på vegne av Nærings- og fiskeridepartementet, Olje- og energidepartementet, og Utenriksdepartementet. Det er oppnevnt et. prosjektstyre for norsk deltakelse på EXPO 2020 DUBAI, med representanter for bedrifter, LO, NHO og Innovasjon Norge. Så langt har DNV GL, Equinor, Kongsberg Gruppen og Jotun inngått partnerskapsavtaler for norsk deltagelse under EXPO 2020 DUBAI.
  -Vi ønsker å synliggjøre bredden av norske havindustrier, og vise frem innovasjonene og den teknologiske utviklingen Norge står for innen offshore, maritim, akvakultur, sjømat og andre marine næringer. Vi ønsker derfor flere norske selskaper velkomne til å delta, sier Sandvær.


  Kontakt:

  Ole Johan Sandvær, Norges generalkommisær for EXPO 2020 DUBAI
  +47 915 85 012, olsan@innovationnorway.no

  Anne Line Kaxrud, kommunikasjonsrådgiver, +47 90 66 07 44, ankax@innovasjonnorge.no

   

  Fakta:

  Verdensutstillingen EXPO 2020 DUBAI arrangeres 20. oktober 2020 til 10. april 2021.
  Så langt er 190 land påmeldt.
  EXPO 2020 DUBAI er en «A-EXPO». Disse går hvert 5. år og har en varighet på rundt seks måneder. Mellom disse arrangeres mindre utstillinger, såkalte «B-EXPO», som er mindre i omfang og investeringer og generelt kortere i varighet; mellom tre uker og tre måneder.

  Gjennomførte utstillinger

  • EXPO 1998 - Lisboa, Portugal
  • EXPO 2000 - Hannover, Tyskland
  • EXPO 2005 - Aichi, Japan
  • EXPO 2008 - Zaragoza, Spania - Norge deltok ikke
  • EXPO 2010 - Shanghai, Kina
  • EXPO 2012 - Yeosu, Sør-Korea
  • EXPO 2015 - Milano, Italia - Norge deltok ikke
  • EXPO 2017 - Astana, Kasakhstan - Norge deltok ikke

  Planlagte utstillinger

  • EXPO 2020 - Dubai, De forente arabiske emirater - Norge skal delta
  • EXPO 2023 - Buenos Aires, Argentina - Deltakelse ikke besluttet
  • EXPO 2025 - Osaka, Japan - Deltakelse ikke besluttet

  Norge på EXPO 2020 Dubai  
  EXPO 2020 Dubai