Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Aqua Nor: Forskning og innovasjon på Forskningstorget

  Hender som holder slaktet fisk
  GettyImages

  Er du opptatt av forskning og innovasjon for havbruksnæringen? Da er Forskningstorget stedet å besøke på havbruksmessen Aqua Nor i Trondheim som åpner 20. august.

   

  Forskningstorget på Aqua Nor 2019 samler 14 forsknings-, innovasjons- og undervisningsmiljøer. Med stands og torg som dekker 370 kvadratmeter, blir Forskningstorget godt synlig i den splitter nye utstillingshallen i Trondheim Spektrum.

  Fiskeriminister Harald Tom Nesvik og Forskningsrådets administrerende direktør John-Arne Røttingen står for den offisielle åpningen av Forskningstorget tirsdag 20. august. Da går også startskuddet for en serie korte faglige seminarer som arrangeres på Forskningstorget i løpet av Aqua Nor. Her vil forskere og bedrifter belyse aktuelle temaer med ny, forskningsbasert kunnskap fra ulike miljøer og perspektiver. Seminarene vil presentere de nyeste resultatene fra forsknings- og innovasjonsprosjekter innenfor temaer som lakselus, ny teknologi, fiskehelse, fôrressurser, markeds- og samfunnsspørsmål, miljøutfordringer og nye muligheter fra havet.

  I tilknytning til studentdagen som arrangeres den siste messedagen, vil det være et eget studentarrangement på Forskningstorget.

  Ekspertise fra A til Å

  Forskningstorget skal være møteplass for diskusjoner om forskning og innovasjon, både i forbindelse med miniseminarene, og i mindre, mer uformelle møter på torget eller hos de enkelte utstillerne. Alle som er interessert i forskning og innovasjon, inkludert universitetsutdanning innenfor akvakultur, skal vite at Forskningstorget er stedet å oppsøke disse dagene i august.

  På Forskningstorget treffes ekspertisen på havbruksforskning og -innovasjon, fra A til Å. Det gjelder enten du har spørsmål om status for forskningen, ønsker informasjon om utdanningsmuligheter, har konkrete prosjektideer eller ønsker tips om samarbeid, finansieringsmuligheter og råd om å skrive prosjektsøknader.

  Forskningstorget – Forskning og innovasjon samler alle FoU-institusjonene blant AquaNor-utstillerne. I år vil det si Havforskningsinstituttet, Nofima, Veterinærinstituttet, Akvaplan-niva, NINA (Norsk institutt for naturforskning), NORCE, SINTEF Ocean/NTNU, UiT Norges arktiske universitet, Nord universitet, NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, FHF (Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering), Innovasjon Norge og Norges forskningsråd.

  Du finner oss i Hall A på stand nummer A 125–138.

  Detaljert program finner du her