Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Kulturdestinasjonen Norge til bokmessen i Frankfurt

  I løpet de neste dagene samles internasjonale forfattere, politikere, journalister, litterære agenter og andre beslutningstagere på bokmessen i Frankfurt. Norge er hovedland, som innebærer god synlighet for kulturdestinasjonen Norge.

  Bokmessen er verdens største, og går av stabelen mellom 16. - 20. oktober. I år er Norge offisielt gjesteland, noe som gir norsk litteratur og kultur stor synlighet over hele verden. Den norske deltagelsen organiseres av NORLA, Norwegian Literature Abroad, på oppdrag fra Kulturdepartementet.

  Kulturdestinasjonen Norge skal vises frem

  Messen er først og fremst en arena for litteraturbransjen. Samtidsforfattere som Jo Nesbø, Maja Lunde og Karl Ove Knausgård har allerede satt Norge på det moderne litterære kartet, og bidratt til å vise frem Norge som en moderne kulturnasjon. 

  -Bokmessen er en også ypperlig mulighet til å profilere kulturdestinasjonen Norge, som er full av stolte mattradisjoner, et rikt og kunst- og kulturliv, og gode reiselivsprodukter. Ved å vise nye sider av Norge kan vi tiltrekke oss flere riktige besøkende, sier Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

  Stor internasjonal interesse for gjesteland

  Innovasjon Norge er involvert nettopp på grunn av muligheten for å bidra til økt reiselyst, og vil sammen med representanter fra norsk reise- og kulturliv være representert på Arts Plus og Gourmet Gallery. 

  -Vi gleder oss til å vise frem sider av Norge som kombinerer kultur og reiseliv. Her når vi et internasjonalt publikum som vi ikke nødvendigvis møter gjennom våre vanlige kanaler, sier Bratland Holm. Hun påpeker at Island og Finland, bokmessens gjesteland i 2011 og 2014, opplevde stor interesse fra hele verden som et resultat av bokmessen. -Vi håper selvsagt på den samme effekten, sier hun.  

   

  Fakta:

  • Bokmessen i Frankfurt, Frankfurter Buchmesse, er den viktigste bokmessen i verden. Bokmessen arrangeres årlig i oktober. Til bokmessen kommer over 10 000 journalister, 7000 forlag og opp mot 300 000 besøkende fra over 100 land.  
  • Hvert år er ett land fokus for messen som gjesteland – i 2019 har Norge denne rollen.  
  • Arena først og fremst for litteraturbransjen, men ønsker også å være premissleverandør for fremtiden ved å inkludere andre bransjer, samt å ha et overordnet fokus på kreativ næring. 
  • Det er også en arena for politiske diskusjoner, med særlig vekt på samfunnsspørsmål. Ytringsfrihet står høyt på agendaen i år. 
  • Les mer www.norway2019.com