Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • ArcticZymes inngår vaksinesamarbeid

  En forsker som bruker pipette for å hente ut innhold av en beholder
  ArcticZymes

  ArcticZymes er et Tromsøbasert biotech-selskap som utvikler, produserer og selger enzymer til bruk innen forskning, diagnostikk og biofarmasøytisk produksjon. Ett av enzymene har sin opprinnelse fra torsk, og brukes i dag i flere covid-19 tester.

  Nå har ArcticZymes inngått avtale om leveranse av et enzym til vaksinespesialisten RaiThera. Enzymet skal brukes i utvikling og produksjon av en coronavaksinekandidat.

  Etter at nyheten ble kjent steg aksjeverdien til ArcticZymes kraftig, og hittil år har selskapet opplevd en økning i aksjeverdi på 650%.

  Covid-19 pandemien har vært med å fremskynde prosessen, men arbeidet med utvikling har pågått over flere år.

  De leverer allerede enzymer til et globalt marked, og visjonen er å bli et ledende europeiske enzym selskap, som leverer unike enzymer som forbedrer molekylær teknologi og diagnostiske tester.

  Støtten fra Innovasjon Norge har bidratt til å utvikle produksjon av enzymene, og nå ønsker de å kommersialisere flere komponenter som diagnostiske selskaper trenger.

  - Vi har nå fått ressurser til å skalere opp produksjonen og skape jobber. Også føles det ekstra godt at vår teknologi kan bidra til noe viktig – til kampen mot Corona, sier administrerende direktør Jethro Holter.