Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Innovasjon Norges ledergruppe komplett

  Marianne Kurås er Innovasjon Norges nye stabsdirektør for Virksomhetsstyring og økonomi i 2020.
  Marianne Kurås er Innovasjon Norges nye stabsdirektør for Virksomhetsstyring og økonomi.Foto: Privat

  Marianne Kurås er Innovasjon Norges nye stabsdirektør for Virksomhetsstyring og økonomi. Med henne på plass er Innovasjon Norges ledergruppe komplett.

  - Marianne Kurås er en erfaren CFO som tar med seg solid erfaring fra næringslivet til Innovasjon Norge. Hun har i tillegg erfaring fra offentlig sektor og har utdanning som revisor. Jeg er overbevist om  at hun vil tilføre virksomheten vår viktig og verdifull kompetanse, sier Håkon Haugli.  

  - Innovasjon Norges betydelige samfunnsmessige bidrag gjør at det er vanskelig å se for seg en mer meningsfull økonomirolle og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på nye utfordringer, sier Marianne Kurås, som allerede fra 17. august vil være på plass som ny stabsdirektør i Innovasjon Norge.  

  Som leder for virksomhetsstyring og økonomi vil hun bli sentral i Innovasjon Norges dialog og rapportering til eiere og oppdragsgivere.  

  - Med ansvar for selskapets virksomhetsstyring og økonomi vil jeg bidra til å legge til rette for god og helhetlig styringsinformasjon og rapportering som synliggjør effekten av tiltakene, og skaper grunnlag for å realisere strategiske ambisjoner. Dette ser jeg veldig frem til å jobbe med og jeg vil få god bruk for min erfaring spesielt fra retailbransjen, sier Kurås.

  Kurås er utdannet siviløkonom (MBA) og statsautorisert revisor fra Norges Handelshøyskole. Hun har jobbet i PwC , Elkjøp Nordic AS, Oslo kommune og Advokatfirmaet Selmer AS.

  - Innovasjon Norges viktige bidrag til å realisere verdiskapende næringsutvikling i hele landet er hovedgrunnen til at jeg takket ja til denne spennende og unike muligheten. Jeg er veldig motivert for å bidra i dette arbeidet og gleder meg til å bli kjent med organisasjonen og nye kolleger. 

  Bredde og balanse i ny ledergruppe

  Innovasjon Norge omorganiserte virksomheten høsten 2019. Da ble ledergruppen redusert fra 13 til åtte medlemmer. I fire av stillingene ble ledere konstituert, og stillingene ble utlyst i midten av mars.

  - Jeg har vært opptatt av at ledergruppen både skal ha personer med fersk erfaring fra næringslivet og personer med erfaring fra Innovasjon Norge. I tillegg er det viktig med balanse i alder, kjønn og utdanningsbakgrunn. Selskapets ledere må kombinere faglige kvalifikasjoner med evne til å lede og få tillit hos kunder, ansatte, samarbeidspartnere og oppdragsgivere, avslutter Håkon Haugli.

  Innovasjon Norges ledergruppe:
  Håkon Haugli, administrerende direktør
  Hans Martin Vikdal, viseadministrerende direktør
  Leon Bakkebø, stabsdirektør finansiering
  Ingelin Drøpping, divisjonsdirektør, samfunns- og næringsutvikling
  Marianne Kurås, stabsdirektør for virksomhetsstyring og økonomi 
  Elisabeth Svanholm Meyer, divisjonsdirektør, spesialoppdrag
  Per Niederbach, divisjonsdirektør, oppstart, vekst og eksport
  Helle Øverbye, stabsdirektør for mennesker og teknologi

  Kort bio: 
  Marianne Kurås (f. 1975) er ansatt som stabsdirektør for virksomhetsstyring og økonomi. Hun har lang erfaring fra rollen som CFO i Elkjøp Nordic AS. Kurås startet sin karriere som revisor i PwC og har i tillegg erfaring fra Oslo Kommune og som CFO i Advokatfirmaet Selmer AS. Marianne Kurås er oppvokst i Bodø og er utdannet siviløkonom (MBA) og statsautorisert revisor fra Norges Handelshøyskole.