Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Smittevern sikrer sysselsetting i Sykkylven

  Statsminister Erna Solberg åpnet Innovern i begynnelsen av november. FOTO: Tommy Rasmussen
  Statsminister Erna Solberg åpnet Innovern i begynnelsen av november. FOTO: Tommy Rasmussen

  Kommunen ble hardt rammet av arbeidsledighet da koronakrisen brøt ut. Nå sørger selskapet Innovern for nye arbeidsplasser i SykkylvenMed Innovasjon Norges hjelp landet de en storkontrakt på å levere 20 millioner munnbind til norske sykehus.  

  -Innovasjon Norge hadde en utløsende rolle for oss. De tok ansvar og stilte opp når bankene ikke våget å ta risiko, sier Steinar Fet, styreleder i Innovern 

  Ideen oppsto i selskapet Amatec, som leverer maskiner og produksjonsutstyr til industri. Raskt skjønte de at verden kom til å ha stort behov for smittevernutstyr. De kastet seg rundt og etablerte Innovern, som produserer munnbind.  

  -Innovasjon Norge hadde en aktiv og svært viktig rolle i etableringsfasen til selskapet, og har bidratt både som sparringspartner og med lånefinansiering til etableringen. Vi er svært takknemlige for den hjelpen, sier Fet.  

  Skaper arbeidsplasser 

  Da koronapandemien veltet over Norge for alvor i mars, steg arbeidsledigheten i Sykkylven til værs. Mange av innbyggerne er sysselsatt i møbelproduksjon, og den måtte stenge ned en periode. Faktisk var Sykkylven den kommunen i Norge som ble hardest rammet av arbeidsledighet. I april hadde kommunen 27,1 prosent ledighet. Nå er det nede i 1,6 posent. I løpet av de siste månedene er situasjonen snudd helt om, og kommunen lyser nå ut 150 ledige stillinger. Det er behov for personer innen både helse/omsorg, undervisning og industri/anlegg. 

  -Innovern er et av selskapene som vil øke antall ansatte i tiden som kommer. Hos oss jobber det produksjonsarbeidere, teknikere og ingeniører. I tillegg kjøper vi tjenester av lokale bedrifter, forteller Fet. 

  Innovasjon Norge så potensialet for nye arbeidsplasser allerede i en tidlig fase.  

  Kundeansvarlig Kari-Anne Lade Gjørvad Innovasjon Norge
  Kundeansvarlig Kari-Anne Lade GjørvadInnovasjon Norge

  -De hadde kompetanse fra flere fagmiljøer, tilstrekkelig egenkapital og ledige lokaler. Mange permitterte kunne derfor gå rett inn i produksjon, forteller kundeansvarlig i Innovasjon Norge, Kari-Anne Lade Gjørvad. 

  Internasjonale ambisjoner 

  I dag har selskapet solgt hele sin produksjonskapasitet ett år fram i tid. De landet en storkontakt med Sykehusinnkjøp på 20 millioner munnbind.  

  -Vår ambisjon er å bli best på kvalitet, komfort og sikkerhet. Folk skal føle seg trygge når de går med våre munnbind, sier Fet. 

  De har et mål om å levere munnbind til Europa i løpet av 2021. 

  -Vi vurderer å sette i gang et tredje arbeidsskift, slik at vi kan levere på etterspørsel også utenfor Norge, sier Fet.  

  Han mener behovet for produksjon av smittevernutstyr i Norge er stort.  

  -Vi har tilegnet oss en omfattende kompetanse og et viktig nettverk, som er viktig for å utvikle produkter for sikker beskyttelse i hverdagen og i krisesituasjoner. Vi i Innovern håper å bli en del av en nasjonal beredskap som sikrer tilgang til trygt smittevernutstyr, sier Fet.