Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen med hilsen til internasjonale turister om Norge som reisemål

Vinterlandskap om kvelden i TelemarkFoto: Trond Stegarud - Visit Telemark
I forbindelse med at Lonely Planet valgte ut Norge som et av ti land verdt å besøke i 2022, har Kronprins Haakon kommet med en hilsen til reisende verden over.

Det er i år 17. året på rad at Lonely Planet publiserer sine populære topp 10-lister for ‘Best in Travel’. Listene gir oversikt over hva reisegiganten mener er verdens mest aktuelle destinasjoner og trendy opplevelser i året som ligger foran oss.

For 2022 har Lonely Planet lagt særlig vekt på bærekraftige reiselivsopplevelser. De ønsker dermed å gi en oversikt som kan hjelpe turister med å ta kloke valg, ved å velge å reise til steder der de også kan bidra til en positiv effekt på destinasjonen de besøker. Av land Lonely Planet har pekt på som bærekraftig er Norge.

- Lonely Planets plassering av Norge på sin ‘Best in Travel’-liste for 2022 er et anerkjennende nikk til den samlede innsatsen norsk reiselivsnæring har gjort gjennom mange. år. En innsats som er ytterligere forsterket med den nye reiselivsstrategien som ble overrakt næringsministeren våren 2021, og som i enda større grad har markert Norges posisjon som en bærekraftig destinasjon, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

Kronprins Haakon er engasjert i spørsmål rundt bærekraft, og benytter selv av et bredt spekter av det Norge byr på av naturbaserte aktiviteter og opplevelser. I sin hilsen, spilt inn for Lonely Planet og i samarbeid med Visit Norway, Innovasjon Norge, vektlegger han viktigheten av å bruke norsk natur på en bærekraftig måte - og til å bli værende lenger når man først er gjest her.

I mai 2021 presenterte den norske reiselivsnæringen for første gang en nasjonal reiselivsstrategi. En av hovedaktiviteten i den nasjonale strategien er reiselivsindustriens forpliktelse til å redusere klimautslipp med 50 prosent innen 2030 (basert på 2019-tall), og redusere utslipp knyttet til transport med 10 prosent.

Hilsenen deles til et bredt internasjonalt publikum gjennom Visit Norway sine digitale kanaler. I tillegg kan du se den på vår Facebookside fra kl. 14.00 lørdag 4. desember.


Om Visit Norway:

Innovasjon Norge tilby profilering av Norge som reisemål gjennom Visit Norway. Sentralt i profileringen er den prisbelønte nettsiden visitnorway.com. Les mer her.

Publisert :
Sist oppdatert :